ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΛΕΙ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Γιάννος Γραμματίδης: Φορολογικός συντελεστής 12,5% για τους αγρότες

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 13:20

Σταθερό φορολογικό συντελεστή στο 12,5% για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες προτείνει η «Νέα Πορεία – Νέα Ελλάδα».

Στις κύριες προτάσεις του κόμματος για τον αγροτικό τομέα,, όπως τις παρουσίασε ο πρόεδρός του κ. Γιάννος Γραμματίδης, περιλαμβάνονται:

-«Άμεση διάκριση αγροτών σε αυτούς που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όπου το 75% του εισοδήματός τους κατ’ ελάχιστο προέρχεται από αγροτική εργασία και σε εκείνους που έχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις και η κύρια απασχόλησή τους είναι διαφορετική. Συναφώς, θα πρέπει να δημιουργηθούν δύο Μητρώα, το Μητρώο Αγροτών και το Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

-Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα φορολογούνται με 18% για τα δύο πρώτα χρόνια εφαρμογής του νέου νόμου και στη συνέχεια σταθεροποίηση στο 12,5% και η προκαταβολή φόρου θα είναι στο 25% και όχι στο 100% όπως προβλέπει το 3ο Μνημόνιο.

- Θα θεσπισθεί φορολογικός συντελεστής 0% για 5 χρόνια για τις νέες γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες του Προγράμματος Στήριξης Γεωργοκτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας.

-Θα φορολογείται το καθαρό εισόδημα και θα υπολογίζονται στις δαπάνες παραγωγής τα κόστη εργασίας, η οικογενειακή εργασία, οι αποσβέσεις και γενικά όλα τα έξοδα και οι επιβαρύνσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες θα πρέπει να τηρούν βιβλία απλών προδιαγραφών.

- Απαλλαγή των επιδοτήσεων από την φορολόγηση.

- Θα θεσπισθεί αφορολόγητο ποσό μέχρι 12,000 ευρώ.

- Θα θεσπισθεί κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος.

- Θα προβλεφθεί συνέχιση της προνομιακής μεταχείρισης του αγροτικού πετρελαίου για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και θεμελίωση του ακατάσχετου των ποσών των επιστροφών ΕΦΚ. Επίσης μείωση κατά το ήμισυ της προνομιακής μεταχείρισης του αγροτικού πετρελαίου για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

- Θα απλουστευθούν οι διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων κι ενισχύσεων.

-Δημιουργία Προγράμματος Στήριξης Γεωργοκτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας (ΠΣΓΕ) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με το οποίο θα αποδοθούν με συνοπτικές διαδικασίες όλες οι αγροτικές και χορτολιβαδικές γαίες του Δημοσίου σε νέους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) με τις αναγκαίες υποδομές χρηματοδοτούμενες από το ΠΔΕ και με την υποχρέωση των δικαιούχων να αποδίδουν στο κράτος 5% της ετήσιας καθαρής κερδοφορίας τους. Το ΠΣΓΕ θα προβλέπει τη σύσταση Κέντρων Στήριξης Γεωργοκτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας (ΚΣΓΕ) που θα εδρεύουν στην έδρα των Περιφερειών και που θα στελεχωθούν με γεωπόνους, κτηνιάτρους, οικονομολόγους, αποσπασμένους υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εθελοντές μέντορες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass