ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Χαλάμε τη «σούπα» της συναίνεσης»

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 9:30

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση καταγγέλλουν οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής Δήμου Τυρνάβου για τον αποκλεισμό τους λόγω έλλειψης από μέρους του σχετικής πρόσκλησης

η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με παρόντα τον υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου όπου συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, υπηρεσιακοί παράγοντες. Σε σχετική κοινή ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου – Λυγαριάς μιλούν ξεκάθαρα για «εμπαιγμό».

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι διεκδικούν:

- καθολική αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις παραγωγές που χάθηκαν από τον παγετό της 26ης Μάρτη 2016. Εφ’ όσον ο παγετός είναι καταγεγραμμένος και ο ΕΛΓΑ αποδέχεται ότι υπήρξε τότε, οφείλει να αποζημιώσει την παραγωγή με ζημιογόνο αίτιο τον παγετό. Την αποζημίωση στο 100% για τις παραγωγές που επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες στην επαρχία Τυρνάβου.

- ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος και αλλαγή του κανονισμού ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους.

Επίσης τονίζεται ότι: «Είναι φανερό ότι η παρουσία των φυσικών εκπροσώπων των αγροτών που είναι οι Αγροτικοί Σύλλογοι, συνεχίζει να χαλάει τη «σούπα» της συναίνεσης και να ενοχλεί με την αγωνιστική τους στάση και συνέπεια στην υπεράσπιση των διεκδικήσεων των αγροτών.

Αυτό που αναδείχθηκε στη σύσκεψη ήταν ο αντιαγροτικός χαρακτήρας της εφαρμοζόμενης αγροτικής πολιτικής και του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, που στερεί από τους αγρότες τη δυνατότητα αποζημιώσεων για όλες τις ζημιές στο σύνολο της παραγωγής τους. Το πάγιο αίτημα του οργανωμένου αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος για αλλαγή του Κανονισμού δυστυχώς δεν μπήκε από κανέναν εκ των εκπροσώπων των συνεταιρισμών. Οι όποιες τοποθετήσεις έγιναν κινούνταν σε διαχειριστική λογική και εντός των πλαισίων της ασκούμενης αγροτικής πολιτικής. Ο υπουργός διέψευσε ότι σε ανάλογη σύσκεψη που έγινε προ μηνών είχε μιλήσει για αποζημιώσεις μέσω του ταμείου Κλιματικής Αλλαγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο δήμαρχος Τυρνάβου χρησιμοποιούσε αυτό ως επιχείρημα τόσους μήνες για να καθησυχάσει τους αγρότες. Παράλληλα έγινε προσπάθεια τόσο από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά όσο και τον βουλευτή της Ν.Δ. Χρ. Κέλλα, με παρεμβάσεις και αντιπαραθέσεις, να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από το κύριο που ήταν η εξεύρεση λύσης για τις αποζημιώσεις».

Και συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι: «Από τα παρά πάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι ανάγκη οι αγρότες να διεκδικήσουν αγωνιστικά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Να κλείσουν τ’ αυτιά σε όλους εκείνους που με επικοινωνιακά κόλπα, ανέξοδες υποσχέσεις και εξάρσεις ‘’ευαισθησίας’’ επιχειρούν να τους αφοπλίσουν. Να συσπειρωθούν γύρω από τους Αγροτικούς Συλλόγους και να απαιτήσουν εδώ και τώρα μέτρα για την πλήρη κάλυψη των ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό».

Καλούν την κυβέρνηση να παγώσει τα «χαράτσια» και όλες τις υποχρεώσεις των πληγέντων αγροτών γιατί δεν έχουν εισόδημα για να τα πληρώσουν.

Τέλος, οι Αγροτικοί Σύλλογοι πραγματοποιούν ανοιχτή Συνέλευση-Σύσκεψη με το παρά πάνω θέμα στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο στις 3 Οκτώβρη 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass