Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Αποζημίωση λόγω μείωσης της γαλακτοπαραγωγής από τον παγετό

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2017 13:30

Για «μείωση 30% της φετινής παραγωγής σε σχέση με την αντίστοιχη παραγωγή άλλων ετών, η οποία μέχρι το τέλος της γαλακτοκομικής χρονιάς δεν μπορεί να ανακτηθεί, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών» κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (Γάλα Ελάς) Γιώργος Μηλιώνης.

Ο κ. Μηλιώνης ζητά να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, για την αποζημίωση των παραγωγών του Συνεταιρισμού.

Αναλυτικότερα η επιστολή του κ. Μηλιώνη έχει ως εξής: “Ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (Γάλα Ελάς), που ιδρύθηκε το 2012, αποτελείται από 110 κτηνοτροφικές μονάδες και 170 μέλη, δηλαδή 170 ενεργές κτηνοτροφικές οικογένειες. Παράγουμε 7.500.000 κιλά αιγοπρόβειο γάλα και 150.000 κιλά αιγοπρόβειο κρέας ετησίως καθώς επίσης προμηθευόμαστε ομαδικά τις πρώτες ύλες των ζωοτροφών μας οι οποίες ανέρχονται στους 7.000 τόνους ετησίως. Ως εκ τούτου ο Συνεταιρισμός (Γάλα Ελάς) παράγει το 25% του αιγοπρόβειου γάλακτος της επαρχίας Ελασσόνας, της μεγαλύτερης επαρχίας σε παραγωγή γάλακτος στην Ελλάδα και δημιουργεί για τα μέλη του ένα ασφαλές, οργανωμένο περιβάλλον ολοκληρωμένης διαχείρισης. Οι κτηνοτροφικές μονάδες του Συνεταιρισμού βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας (Βερδικούσια, Συκιά, Ανάληψη, Βλαχογιάννι, Ευαγγελισμός, Μεσοχώρι, Στεφανόβουνο, Γαλανόβρυση, Ελασσόνα, Κρανιά, Δρυμός, Καλλιθέα, Κοκκινόγη, Λιβαδερό) με έδρα την Ελασσόνα. Τα τελευταία χρόνια (2008-2014) έχουν επενδυθεί πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ στις κτηνοτροφικές μονάδες των παραγωγών μας για τον εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη της κτηνοτροφίας διότι θεωρούμε ότι είμαστε επαγγελματίες κτηνοτρόφοι, κυνηγοί της παραγωγής και όχι των επιδοτήσεων.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το εξής: Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας (χιονοπτώσεις, παγετός) που πλήττει όλη τη χώρα και περισσότερο την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, έχουμε υποστεί σημαντικότατη ζημία, κυρίως στην παραγωγή του γάλακτός μας, που βρίσκεται στο ζενίθ της, καθώς και του ζωικού κεφαλαίου μας. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση 30% της φετινής παραγωγής σε σχέση με την αντίστοιχη παραγωγή άλλων ετών. Μείωση η οποία μέχρι το τέλος της γαλακτοκομικής χρονιάς δεν μπορεί να ανακτηθεί. Συνυπολογίζοντας και τις προβλέψεις για ένταση των καιρικών φαινομένων το επόμενο χρονικό διάστημα, τα προβλήματά μας θα διογκωθούν δυσχεραίνοντας τη θέση των παραγωγών μας. Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε, να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, για την αποζημίωση των παραγωγών μας» καταλήγει η επιστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass