ΔΥΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Παραγωγή φαρμακευτικών αρωματικών φυτών- αιθέριων ελαίων

*Παρασκευή καλλυντικών σκευασμάτων και σαπώνων

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 14:25
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σεμινάριο εξειδίκευσης, κατάρτισης στην «παραγωγή φαρμακευτικών αρωματικών φυτών (ΦΑΦ) και αιθέριων ελαίων (ΑΕ)» θα υλοποιήσει τον Φεβρουάριο το ΑΠΘ, ενώ ήδη το ενδιαφέρον μετά από τη διεξαγωγή ήδη δέκα κύκλων είναι μεγάλο.

Έχει προηγηθεί η επιτυχής διεκδίκηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ από αποφοίτους παλιότερων σεμιναρίων, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη ξεκινήσει επαγγελματικές δραστηριότητες με καλλιέργειες αρωματικών φυτών, δημιουργία αποστακτηρίων αιθερίων ελαίων κ.α. Επίσης μεγάλες προσδοκίες γεννά η επικείμενη ενεργοποίηση του προγράμματος μεταποίησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για νέες επιδοτήσεις έως 50% σε δημιουργία μονάδων παραγωγής αιθερίων ελαίων. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια σφαιρική και ολοκληρωμένη θεωρητική, αλλά κυρίως πρακτική τεχνογνωσία στον τομέα των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών (ΦΑΦ) και των Αιθερίων Ελαίων (ΑΕ) όπως: Απασχολούμενους στην Πρωτογενή Παραγωγή Αγροτικών Προϊόντων (Αγρότες – Παραγωγοί), Μεταποιητές Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολόγους Φυτικής Παραγωγής, Γεωπόνους, Τεχνολόγους Τροφίμων, Βιολόγους, Δασολόγους, Χημικούς, Φαρμακοποιούς, Έμπορους ΦΑΦ, Φυτωριούχους κ.ά. Σπουδαστές υπήρξαν επίσης και πτυχιούχοι τελείως άλλων διαφορετικών ειδικοτήτων όπως Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Τοπογράφων, Χημικών Μηχανικών, Ιατρών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Μαθηματικών, Θεολόγων, Φυσικών κ.ά.

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Σεμινάριο κατάρτισης και επιμόρφωσης Διατμηματικό (στο οποίο συμμετέχουν ως εισηγητές μέλη των Τμημάτων του Φαρμακευτικού, Χημικού, της Ιατρικής του ΑΠΘ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) με τίτλο «Παρασκευή Καλλυντικών Σκευασμάτων και Σαπώνων», υλοποιείται κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, στο πλαίσιο της Δομής Διά Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η εξοικείωση των ενδιαφερομένων στον κλάδο της Κοσμετολογίας προσφέροντάς τους αφενός τις βασικές αλλά και τις προχωρημένες έννοιες και τεχνικές, καθώς και η απόκτηση της απαραίτητης εμπειρίας και τεχνογνωσίας, ώστε να αναπτύξουν και να συμπληρώσουν ταυτόχρονα τις επιστημονικές γνώσεις τους και κυρίως τις πρακτικές τους δεξιότητες στον τομέα της παρασκευής καλλυντικών σκευασμάτων. Το Πρόγραμμα αυτό αναμένεται να δημιουργήσει ιδιαίτερα ειδικευμένους αποφοίτους, με δημιουργικές, καινοτόμες και επιχειρηματικές δεξιότητες. Για την παρασκευή Καλλυντικών Μορφών δεν αρκεί μόνον η απόκτηση θεωρητικών γνώσεων, αλλά είναι απαραίτητη και η συνεχής εξάσκηση ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό επίπεδο δεξιότητας στην παρασκευή τους. Ο κύκλος των διαλέξεων και κυρίως, του εξειδικευμένου τμήματος της Πρακτικής Άσκησης, που αποτελεί περίπου το 70%, του Προγράμματος θα προσφέρει στους συμμετέχοντες (π.χ. στους φαρμακοποιούς, χημικούς) την επικαιροποίηση των γνώσεών τους σε νέες τεχνολογίες, παρέχοντάς τους πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα διεργασιών και δεξιοτήτων που σχετίζονται άμεσα με την Κοσμετολογία. Παράλληλα στους νεοεισερχόμενους στον τομέα παρασκευής καλλυντικών θα επιδιώξει, να αναπτύξουν τις εφαρμοζόμενες τεχνικές και δεξιότητές τους, να εμπλουτίσουν τις πρακτικές εφαρμογές τους με νέες και να αναπτύξουν επιπλέον την ικανότητα να αναγνωρίζουν και να επιλύουν προβλήματα στη μορφοποίηση καλλυντικών σκευασμάτων. Μετά από πολύπλευρες προτάσεις και συστάσεις προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε εργαζόμενους να παρακολουθήσουν το σεμινάριο τα μαθήματα και την Πρακτική Άσκηση αποφασίστηκε να γίνει αλλαγή στις ώρες και ημέρες διεξαγωγής και έτσι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί (9:00 – 14:00). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν την αίτησή τους μόνον ηλεκτρονικά στο http://www.seminariokallintikon.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του προγράμματος Σταύρο Κατσιώτη stakat@pharm.auth.gr, τηλ. επικοινωνίας: 2310-997669, καθώς και με τη Χ. Γαβριέλη gabrieli@pharm.auth.gr, τηλ. επικοινωνίας: 2310-997644, 6976-452714, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass