ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΕΔΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Προκλήσεις και ευκαιρίες στο πεδίο Περιβάλλον – Ενέργεια - Επιχειρηματικότητα

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 14:30

Η διαχείριση αποβλήτων προς όφελος της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της επιχειρηματικότητας ήταν το θέμα της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας που πραγματοποίησε χθες στη Λάρισα ο Όμιλος ΤΕΔΡΑ.

Στόχος της ημερίδας, που προκάλεσε το ενδιαφέρον του πολυπληθούς ακροατηρίου της, αποτέλεσε η διαχείριση των κρίσιμων προκλήσεων και η ανάδειξη των σημαντικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στο πεδίο Περιβάλλον – Ενέργεια – Επιχειρηματικότητα.

Μιλώντας στην ημερίδα, ο πρόεδρος του Ομίλου ΤΕΔΡΑ, Γιάννης Τόλιος, ανέφερε ότι «ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι δράσεις του Ομίλου έχουν ως στόχο τη δημιουργία υποδομών και τη μεταλαμπάδευση τεχνολογίας για την επεξεργασία υγρών βιομηχανικών αποβλήτων με σύγχρονη ανταποδοτική παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Ο Όμιλος ΤΕΔΡΑ, την τελευταία πενταετία έχει προβεί σε επενδύσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα ενώ διαθέτει παράλληλα ολοκληρωμένες υποδομές για την επεξεργασία αερόβιας και αναερόβιας ιλύος. Συγχρόνως, επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνικά καταρτισμένο στην κατασκευή και συντήρηση Μονάδων Επεξεργασίας Υγρών Αστικών και Βιομηχανικών Αποβλήτων», τόνισε ο κ. Τόλιος.

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της ημερίδας, μέσω των διάφορων εγκαταστάσεων αναερόβιων αντιδραστήρων ή αντιδραστήρων αναερόβιων μεμβρανών, προκύπτουν τα ακόλουθα αποτελέσματα :

- Προστασία του περιβάλλοντος μέσω της υψηλής απομάκρυνσης του ρυπαντικού φορτίου αλλά και των λοιπών ρυπαντικών φορτίων θρεπτικών

- Υψηλή παραγωγή βιοαερίου

- Σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους της βιομηχανίας, κυρίως λόγω της παραγωγής βιοαερίου και της χρησιμοποίησης του στην παραγωγική διαδικασία

- Πολύ χαμηλές περίοδοι απόσβεσης.

Στο πλαίσιο της χθεσινής ημερίδας, ο διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών της ΤΕΔΡΑ Παντελής Γκλιάος, παρουσίασε αναλυτικά τις δραστηριότητες του Ομίλου, ενώ ειδική εκπρόσωπος της πολυεθνικής εταιρείας VEOLIA SA με έδρα την Ολλανδία παρουσίασε τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων που χρησιμοποιούνται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη χθεσινή εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ενώ παρέστησαν πολλοί δήμαρχοι από τη Θεσσαλία αλλά και τη Στερεά Ελλάδα, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass