Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Πέφτει η αυλαία των αγροτικών μπλόκων

* Οι αγρότες ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 8:00 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Φεβ 2017 8:37

Την οργανωμένη αποχώρησή τους από το μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας, όπου παρέμειναν για 25 μέρες, σήμερα στη 1 το μεσημέρι, ρίχνοντας αυλαία στις φετινές κινητοποιήσεις, αποφάσισαν οι Θεσσαλοί αγρότες σε χθεσινή τους συνέλευση.

Η άποψη που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις των ηγετικών στελεχών των Ομοσπονδιών Λάρισας και Καρδίτσας ήταν ότι μετά την άκαρπη συνάντησή τους με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το δυναμικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Αθήνα, έφθασε η ώρα της αποχώρησης των τρακτέρ από τους δρόμους.

Παρουσία των δύο προέδρων των Ομοσπονδιών Καρδίτσας Βαγγ. Μπούτα και Λάρισας Ρίζου Μαρούδα ανακοινώθηκε η παραπάνω απόφαση, ενώ διευκρινίστηκε ότι «δεν τελειώνουν οι αγώνες των αγροτών, ας μην εφησυχάζει η κυβέρνηση. Πρόκειται για αναστολή αυτής της φάσης των κινητοποιήσεων, αλλά όχι του αγώνα, ο οποίος συνεχίζεται και θα λάβει και άλλες μορφές σύντομα, με πρώτο σταθμό τον εορτασμό του Κιλελέρ (πιθανότατα στις 19 Μαρτίου). Θα προηγηθεί συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία και θα καθορίσει τις επόμενες μορφές δράσεις.

Στο μεταξύ, παρά τον προβληματισμό των αγροτών για την έκβαση του φετινού αγώνα, το κλίμα που επικρατούσε χθες στο μπλόκο της Νίκαιας ήταν χαλαρό και αποκριάτικο, λόγω Τσικνοπέμπτης. Οι ψησταριές που στήθηκαν κατά μήκος της εθνικής οδού ήταν πολλές, τα κρέατα που πρόσφεραν διάφοροι συνεταιρισμοί έγιναν ανάρπαστα, ενώ το κρασί έρρεε άφθονο, υπό τους ήχους της δημοτικής μουσικής. Διότι όπως δήλωσε και ο Β. Μπούτας «η φτώχεια θέλει καλοπέραση».

Γ.Ρ.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα