Λάρισα: Αποχώρησαν και οι αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Φεβ 2017 11:41

Μαζί με τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, αποχώρησαν σήμερα το πρωί από το αντίστοιχο μπλόκο του Πλατυκάμπου και οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική, ενώ δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι «τίποτα δεν τελειώνει με την αναστολή αυτής της μορφής κινητοποίησης ( λόγω της μη επίλυσης των αιτημάτων ).

Γι αυτό ανανεώνουμε το ραντεβού μας για έναν πανελλαδικό συντονισμό το πρώτο Σάββατο ( 6) του Μαΐου στη Λάρισα. Οι αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου χαιρετίζουμε την προσπάθεια όλων των συναδέλφων και δηλώνουμε παρών στην επόμενη μορφή αγώνα που θα αποφασιστεί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους «μετά την άκαρπη συνάντηση κυβέρνησης αγροτών, οι αγρότες καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την άρνηση της να σκύψει στα προβλήματα των αγροτών και την επίλυση τους, γι αυτό επιδίωξε στη συνάντηση να γίνει πολιτική συζήτηση, παρά ουσιαστική, έχοντας προετοιμάσει ακόμη και την ανακοίνωση της για μετά το πέρας του διαλόγου, από τη στιγμή που ζητήθηκε να γίνει η συνάντηση από πλευράς αγροτών. Ανίκανη να δώσει λύσεις στα αιτήματα μας, όπως του κόστους παραγωγής , της υπερφολόγισης, της δίκαιης και ανταποδοτικής ασφάλισης των αγροτών, κι πολλών άλλων. Οι φωνές των αγροτών δεν είναι οι μοναδικές που επισημαίνουν ότι «η συνταγή είναι λάθος», καθώς και πολλοί άλλοι παράγοντες συμφωνούν ότι απαιτείται: μείωση της φορολογίας, του κόστους παραγωγής, της γραφειοκρατίας, συμπεριλαμβάνοντας και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Όλα αυτά δεν γίνονται λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης ή πολιτικής άποψης; Όπως και να χει το αποτέλεσμα για μας είναι ίδιο. Γι αυτό οι αγρότες από τη μεριά τους ένιωθαν και νιώθουν την ανάγκη να φωνάξουν για να βρεθεί λύση στα προβλήματα τους, γνωρίζοντας ότι η φωνή τους γίνεται πιο δυνατή όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μια υγιή βάση διεκδίκησης. Αυτή η αντιμετώπιση από πλευράς κυβέρνησης, μας κάνει πιο μαχητικούς για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Ανακοινώνουμε ακόμη πως δε θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να σκέφτεται τον αφανισμό της αγροτικής τάξης, λόγω «πολιτικής άποψης» και ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναλογιστεί τις ευθύνες της».  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass