ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 170 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ

Προκηρύσσεται το πρόγραμμα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2017 14:38

«Το μέτρο για τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, προϋπολογισμού 170 εκατομμυρίων ευρώ, το έχουμε ήδη στο γραφείο μου αλλά έχουμε ένα πρόβλημα με το πληροφοριακό σύστημα. Είναι θέμα μιας-δύο ημερών. Θα το δώσουμε στη δημοσιότητα. Θα το προκηρύξουμε», προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βουλή.

Ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν θέματα τα οποία έχουν σχέση με γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα που προγραμματίζονται. Εκείνο που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι να δούμε πώς θα προκηρύξουμε τα σχέδια βελτίωσης, σύντομα κι αυτά, γιατί ήδη εξετάζοντας τη δυνατότητα εισόδου των νέων αγροτών, πρέπει οπωσδήποτε αυτή να συνδεθεί με αντίστοιχα σχέδια βελτίωσης», ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρέπεμψε στην ενδιάμεση αναθεώρηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 κατά την οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, «θα μας δοθεί η δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας όσον αφορά τη μεταφορά πόρων από το ένα μέτρο στο άλλο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και είναι θετικό, ιδιαίτερα όταν θέλεις να εφαρμόσεις μια συγκεκριμένη πολιτική.

 Έχουμε μπροστά μας μια διαδρομή. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται αποδοτικότερα τους πόρους», διαβεβαίωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Β. Κεγκέρογλου επισήμανε: «Κρατάω αυτό που είπατε, κ. υπουργέ, για την άλλη εβδομάδα ουσιαστικά ότι θα έχουμε προκήρυξη του σημαντικού μέτρου 4.2.1 για τη μεταποίηση, που πραγματικά μπορεί να δώσει μια ώθηση.

Το νέο πρόγραμμα έχε μπει ουσιαστικά μπροστά μόνο για τους νέους αγρότες. Ελπίζω εκεί να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, για να ολοκληρωθεί.

Δεν ξέρω αν έχουν εκδοθεί τα τελικά αποτελέσματα και πώς προχωράει. Πάντως υπάρχει καθυστέρηση. Την αναγνωρίσατε και εσείς. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε περαιτέρω και κυρίως να δούμε ποια είναι εκείνα τα σημεία που μπορούν, λόγω γραφειοκρατίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, να οδηγήσουν πίσω το πρόγραμμα, για το οποίο έχει δουλέψει και η προηγούμενη Κυβέρνηση και βεβαίως και εσείς βάλατε τις πινελιές σας. Δεν ξέρω αν ήταν ντρέτες ή στραβές και καθυστέρησε επιπλέον έναν χρόνο η έγκριση, αλλά σε κάθε περίπτωση το έχουμε τώρα στα χέρια μας ως χώρα και είναι ένας βασικός τομέας που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην ανάκαμψη. Ας μην το καθυστερούμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass