ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ Η «AGROTHESSALY»

Agrothessaly: Έκθεση με θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία

* «Η Λάρισα θα αποκτήσει εκθεσιακό χώρο» τονίζει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2017 9:45

Στον χώρο της Σκεπαστής Αγοράς στη Νεάπολη, όπου εντείνονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν την 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly», βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομίας Παν. Νταή.

Η «Agrothessaly», που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου, διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Δήμο Λαρισαίων και την ΔΕΘ -HELEXPO και αποτελεί τη συνέχεια της Γεωργικής Κτηνοτροφικής και Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλογιάννης «η νέα μορφή της Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης, μετά τη στρατηγική συνεργασία του Δήμου με τη HELEXPO, αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια, με στρατηγικά χαρακτηριστικά για την οικονομία της πόλης.

Έχουμε μια “εκτόξευση” του αριθμού των εκθετών, από 65 το 2015 στους 150 σήμερα, ενώ η έκθεση θα λειτουργήσει σε χώρους 20.000 τετραγωνικά μέτρα, στεγασμένους και υπαίθριους. Για την επόμενη διοργάνωση, τον Νοέμβριο του 2018, με τις μόνιμες πλέον κατασκευές θα έχει δημιουργηθεί ένας πολυχώρος εκθέσεων, η Λάρισα θα αποκτήσει έναν εκθεσιακό χώρο.

Η φετινή πρώτη διοργάνωση αποκτά εμβέλεια και ένας φιλόδοξος στόχος είναι να την επισκεφθούν 20.000 πολίτες από 8.000 την προηγούμενη φορά» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης καλώντας τους συμπολίτες να επισκεφθούν τη διοργάνωση.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνονται και παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και ημερίδες, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκη και άλλους φορείς για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομίας Παν. Νταής διευκρίνισε ότι το ενδιαφέρον των εκθετών για συμμετοχή στη διοργάνωση παραμένει έντονο ενώ πίσω από τη Σκεπαστή Αγορά διαμορφώνεται χώρος που θα φιλοξενήσει συνεδριακό κέντρο.

Το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ την έκθεση αναμένεται να επισκεφθεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass