ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12:30 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

Αγροτική αγωνιστική συγκέντρωση στο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2017 12:00

Αγωνιστική πρόσκληση, σε αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού, να συμμετάσχουν μαζικά στην αγωνιστική συγκέντρωση προς τιμή των 107 χρόνων της επετείου του Κιλελέρ που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 12.30 το μεσημέρι μπροστά στο Μνημείο του Αγρότη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, απευθύνει με ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Σύμφωνα με την ΕΟΑΣΝΛ «το αγροτικό συλλαλητήριο αύριο Κυριακή στο Κιλελέρ αποτελεί τη συνέχεια του αγώνα μας επί 25 μερόνυχτα στα μπλόκα. Όλοι στο Κιλελέρ για να στείλουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι η απόφασή της να μην ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, όχι μόνο δεν μας οδηγεί στην αγωνιστική υποχώρηση αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει περισσότερο κι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη μας. Το Κιλελέρ αποτελεί σημείο-σταθμό στο αγροτικό κίνημα που παραδειγματίζει στους αγώνες του σήμερα γιατί:

Οργανώθηκε από τους πρώτους πεδινούς γεωργικούς συλλόγους που συγκροτήθηκαν σε πόλεις και χωριά της Θεσσαλίας. Προβάλλει την αναγκαιότητα για συσπείρωση σε δραστήριους μαζικούς Αγροτικούς Συλλόγους, την συγκρότηση πολύ περισσότερων. Σήμερα μόνο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες και τους Α.Σ που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων είναι ο σταθερός και συνεπής εκφραστής των συμφερόντων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στηρίχθηκε στην συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων της εποχής τις μέρες του ξεσηκωμού. Σήμερα ενισχύεται η κοινή δράση, η συμμαχία με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ενάντια στον κοινό αντίπαλο και μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας για αξιοποίηση των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του λαού μας.

Απέδειξε ότι κανένας αγώνας και θυσία δεν πάνε χαμένοι. Ό,τι κερδίσαμε είναι αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων μας, τίποτα δεν μας χαρίστηκε.

Όλοι στο Κιλελέρ να συνεχίσουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας, κόντρα στους αντιπάλους μας που είναι:

• Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της χώρας μας που με την ΚΑΠ, τα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών, τους "μεγαλοτσιφλικάδες" του καιρού μας, πετώντας κι άλλους πολλούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.

• Το κράτος και οι κυβερνήσεις του που αδειάζει τις τσέπες μας με τους βαρείς φόρους, τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια.

• Οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας, πουλώντας πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια κι αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας.

• Οι τραπεζίτες που μας καταχρεώνουν με τα υψηλά επιτόκια και τα πανωτόκια και απειλούν με κατασχέσεις των σπιτιών και των χωραφιών μας.

• Οι μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν σαν τις ύαινες ν' αρπάξουν τα χωράφια και το βιός των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταλήγει: «Δηλώνουμε την αγωνιστική μας απόφαση ότι δεν πρόκειται ποτέ ν' αποδεχτούμε τη μοίρα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που αποφάσισαν για μας όλοι όσοι σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτή την πολιτική. Διαμηνύουμε προς όλους όσοι μας έχουν ξεγραμμένους ότι κολίγοι στα νέα "τσιφλίκια" των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε. Το σύνθημα «τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» που φωνάζουμε στις κινητοποιήσεις μας, το εννοούμε κι αν χρειαστεί θα το κάνουμε πράξη. Όλοι αύριο Κυριακή 19 Μάρτη, στις 12:30 το μεσημέρι στη συγκέντρωση στο Κιλελέρ, για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης επετείου από τον ξεσηκωμό των Θεσσαλών κολίγων. Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ανακοίνωση απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης των κολίγων του Θεσσαλικού κάμπου στο Κιλελέρ, αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου.

«Οι φετινοί αγώνες των αγροτών, αναφέρει, που οργανώθηκαν από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων της Νίκαιας, ήταν μια ηχηρή απάντηση απέναντι στην κυβέρνηση και τα μονοπώλια που μας θέλουν σιωπηλούς και υποταγμένους για να επιβάλουν ανεμπόδιστα τη βάρβαρη πολιτική τους.

Το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών επιχειρείται για χάρη των σύγχρονων τσιφλικάδων, αγροτοκαπιταλιστών, μεγαλοαγροτών, που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή. Αυτή η πολιτική δεν πλήττει μόνο τους αγρότες, έχει σοβαρές συνέπειες και στη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νέας γενιάς που αγοράζουν έτσι κι αλλιώς πανάκριβα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Μπροστά στους νέους εκβιασμούς και τις αυταπάτες περί «δίκαιης ανάπτυξης» που καλλιεργεί η κυβέρνηση με στόχο να δημιουργήσει συνθήκες αποδοχής των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η απάντησή μας πρέπει να είναι και θα είναι η οργάνωση της κοινής αντεπίθεσης εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών μας, κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων.

Οι κοινοί μας αγώνες και ιδιαίτερα οι περσινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις με κορύφωση την κάθοδο στην Αθήνα, δείχνουν το δρόμο!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass