ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "AGROTHESSALY"

Πετυχημένες πρακτικές στην αειφόρο φυτική και ζωική παραγωγή

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2017 10:34

Με λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου, με την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών του ΠΘ και με τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Αειφόρος φυτική και ζωική παραγωγή: πετυχημένες πρακτικές» σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO και τον Δήμο Λαρισαίων, συμμετείχε η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία - AgroThessaly 2017.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο αναπληρωτής πρύτανη Έρευνας κ. Ζήσης Μαμούρης, καθηγητής και ο αναπληρωτής πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού κ. Αθανάσιος Σφουγγάρης, αναπληρωτής καθηγητής, ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών κ. Δημήτριος Βαφείδης, Καθηγητής, ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναπληρωτής καθηγητής, τα μέλη της Σχολής κ. Κωνσταντίνος Σκόρδας, επίκουρος καθηγητής, κα Μαριάνθη Χατζηιωάννου, επίκουρη καθηγήτρια, κα Ευαγγελία Γκόλια Δρ. ΕΔΙΠ και κα Αναστασία Αγγελάκη Δρ. ΕΔΙΠ.

Το ενημερωτικό περίπτερο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στελεχώθηκε από το προσωπικό της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, υποψήφιους διδάκτορες, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής. Το περίπτερο επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με τους φοιτητές και το προσωπικό της Σχολής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Σπυρίδων Μάμαλης, συνάδελφοι γεωπόνοι, παραγωγοί και πλήθος κόσμου.

Τέλος στην ημερίδα με τίτλο «Αειφόρος φυτική και ζωική παραγωγή: πετυχημένες πρακτικές» που διοργάνωσε η Σχολή καλύφθηκαν αντικείμενα όπως τα ενεργειακά φυτά, αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, λαχανικά σε θερμοκήπια, καινοτομίες στις καλλιέργειες προς όφελος του αγρότη και του περιβάλλοντος, παρακολούθηση και διαχείριση των υδατικών πόρων, η σαλιγκαροτροφία και οι υδατοκαλλιέργειες και η σημασία τους για την Ελλάδα. Την ημερίδα παρακολούθησαν καθηγητές και ομότιμοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, ερευνητές και φοιτητές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, επαγγελματίες γεωπόνοι, παραγωγοί, αγρότες και επιχειρηματίες. Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κ. Γεώργιος Νάνος, καθηγητής ΠΘ που ήταν και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών κ. Δημήτριος Βαφείδης, καθηγητής ΠΘ και ο αντιδήμαχρος Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Νταής.

Ο κ. Βαφείδης αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της AgroThessaly 2017, τόνισε ότι για το επιστημονικό δυναμικό της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του ΠΘ η συμμετοχή στην έκθεση και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ευκαιρία για να αναδείξουμε θέματα που άπτονται των επιστημονικών μας ενδιαφερόντων όπως είναι: η βιοποικιλότητα της ελληνικής πανίδας και χλωρίδας, η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη και η αυτάρκεια της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Λάρισα και ευρύτερα ο θεσσαλικός κάμπος, οι ορεινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων και η ακτογραμμή της Θεσσαλίας επιτρέπουν και ευνοούν την ανάπτυξη κάθε είδους πρωτογενούς παραγωγικής δραστηριότητας. Ανέφερε τέλος ότι τα αντικείμενα επιλέχθηκαν έτσι ώστε να σχετίζονται με σημαντικούς αναπτυσσόμενους τομείς της φυτικής και ζωικής πρωτογενούς παραγωγής της Ελλάδας ενώ οι ομιλητές είναι καθηγητές της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών με εμπειρία στα αντικείμενα και από τους πιο καταξιωμένους στον τομέα τους στη χώρα μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass