ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

«Χρυσό» το Οινοποιείο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 22:27

Κορυφαία και χρυσά αναδείχθηκαν και τα τρία Τσίπουρα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου που μονοπώλησαν φέτος τα Χρυσά Μετάλλια του Διεθνούς Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Από τα οκτώ μετάλλια που δόθηκαν συνολικά στα αποστάγματα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, τρία χρυσά και πέντε ασημένια, όλα τα χρυσά απονεμήθηκαν θριαμβευτικά στα Τσίπουρα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου «Οινοποιείο Τυρνάβου» ανακηρύσσοντας τον συνεταιρισμό μεγάλο νικητή.

Συγκεκριμένα τα χρυσά μετάλλια κέρδισαν:

-Παλαιωμένο Τσίπουρο Τυρνάβου «OLD SPIRIT»

-Τσίπουρο Τυρνάβου με Γλυκάνισο «Το Συνεταιριστικό»

-Τσίπουρο Τυρνάβου χωρίς Γλυκάνισο «Το Συνεταιριστικό»

Τα βραβεία παρέλαβαν εκ μέρους της διοίκησης ο πρόεδρος κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης και το μέλος κ. Χρήστος (Ζαχαρίας) Γκουντελίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που γίνεται στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.), με τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου στην Ελλάδα και με την αναγνώριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Φέτος λοιπόν προστέθηκαν τρία επιπλέον Χρυσά Μετάλλια στη φαρέτρα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό που περιείχε ήδη το Χρυσό Μετάλλιο του 2016 του παλαιωμένου Τσίπουρου Τυρνάβου OLD SPIRIT και δύο χρυσά μετάλλια του 2015 του Τσίπουρου με Κρόκο «Στίγμα» και του Τσίπουρου με γλυκάνισο «Συνεταιριστικό» αποδεικνύοντας έτσι τη σταθερά ανώτερη ποιότητα των αποσταγμάτων του.

 Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου με τις πλέον στέρεες βάσεις στη σταφυλική παραγωγή των μελών του, την τεχνογνωσία και κατάρτιση των εργαζομένων, την παράδοση αλλά και την εμπειρία από την ίδρυση του το 1961, ήταν ο πρώτος Συνεταιρισμός που παρήγαγε εμφιαλωμένο τσίπουρο (με και χωρίς γλυκάνισο) και μάλιστα με Γεωγραφική Ένδειξη Τυρνάβου, ήταν ο πρώτος που παλαίωσε τσίπουρο παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια (OLD SPIRIT το σημερινό του όνομα) αλλά και τσίπουρο με κρόκο «Στίγμα» αναβαθμίζοντας και διευρύνοντας τα είδη των αποσταγμάτων που παράγονται στη χώρα μας. Επίσης είναι ο μόνος που παράγει ούζο από αλκοόλη που προέρχεται από σταφύλια και μάλιστα της περιοχής του.

 Με την επιστημονική έρευνα αλλά και με τα προϊόντα του ο Συνεταιρισμός απέδειξε αλλά και ανέδειξε την τεράστια αξία της ποικιλίας Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου στην παραγωγή του Τσίπουρου Τυρνάβου αλλά και στα κρασιά.

 Το Μοσχάτο Τυρνάβου, δίνει αρωματική έκφραση ταυτότητα σε βραβευμένα αποστάγματα αλλά και σε βραβευμένους οίνους από τη νέα τριλογία «EVOSΜON» (Λευκό, Ροζέ, Ερυθρό) με το "EVOSΜON " λευκό " να αποσπά στην πρώτη του εμφάνιση στον φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης Ασημένιο Μετάλλιο.

Πάντα πρωτοπόρος ο ΑΟΣ Τυρνάβου, με σταθερή ποιότητα, καινοτόμα προϊόντα και διαρκή ανανέωση.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass