ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΕΘΙΑΓΕ

Μονόδρομος ο διαχωρισμός της έρευνας από τον ΕΛΓΟ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2017 11:05

«Ο διαχωρισμός της αγροτικής έρευνας από τον ΕΛΓΟ είναι πλέον μονόδρομος. Δεν είναι δυνατόν πλέον να λειτουργήσει στο καθεστώς αυτό, καθώς ο τρόπος λειτουργίας της διαφέρει από τις άλλες δραστηριότητες του Οργανισμού».

Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ άλλων η Ένωση Ερευνητών (ΕΕ-ΕΘΙΑΓΕ), διαμαρτυρόμενη γιατί η Διοίκηση του ΕΛΓΟ υποκύπτοντας στις πιέσεις τμήματος του Δ.Σ. του ΣΥΛΕΕΓΟ, συνυπέγραψε με εκπροσώπους του τη διαδικασία για την υπογραφή κανονισμού κατάστασης προσωπικού με τη μορφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, χωρίς να λάβει υπόψη το εξώδικο που έχει καταθέσει η Ένωση.

Αναλυτικότερα η επίμαχη ανακοίνωση της Ένωσης Ερευνητών αναφέρει τα εξής: «Πέντε και πλέον έτη μετά τη δημιουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ, τα προβλήματα που προέκυψαν από τη συγχώνευση ανόμοιων οργανισμών, ιδιαίτερα μετά τη διεύρυνση των μελών του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, αυξήθηκαν και γίνονται εντονότερα. Όλες οι προσωρινές διοικήσεις του ΕΛΓΟ, αντί να δρομολογήσουν την προετοιμασία νομοθεσίας που θα αναβάθμιζε συνολικά τον ρόλο του Οργανισμού και φυσικά της αγροτικής έρευνας, μετέτρεψαν την αποστολή τους από «προσωρινή» σε κανονική, με αποτέλεσμα σε θεσμικό επίπεδο ο ΕΛΓΟ να εξακολουθεί λειτουργεί εν κενώ δικαίου, επιτείνοντας όλα τα εγγενή προβλήματα που είχε προκαλέσει η συγχώνευση. Η Ένωση Ερευνητών έχοντας έγκαιρα προειδοποιήσει για τους κινδύνους από αυτήν την τακτική, προσέφυγε στο ΣτΕ για το παράνομο της καταστατικής ΚΥΑ του Οργανισμού. Σήμερα, ενώ αυτό που προέχει είναι η κατάθεση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ και η ψήφισή του από τη Βουλή, η Διοίκηση υποκύπτοντας στις πιέσεις τμήματος του Δ.Σ. του ΣΥΛΕΕΓΟ, συνυπέγραψε με εκπροσώπους του τη διαδικασία για την υπογραφή κανονισμού κατάστασης προσωπικού με τη μορφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, χωρίς να λάβει υπόψη το εξώδικο που έχει καταθέσει η Ένωση Ερευνητών-ΕΟΙΑΓΕ.

Η Διοίκηση του Οργανισμού, αντί να συνδιαλέγεται για τον κανονισμό κατάστασης προσωπικού και έτσι να ενθαρρύνει φαινόμενα δυσλειτουργίας του Οργανισμού, οφείλει άμεσα να στείλει στον αρμόδιο Υπουργό τις προτάσεις της και να πιέσει στη διαμόρφωση του κατάλληλου σχεδίου νόμου που θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη του Οργανισμού.

Η Ένωση Ερευνητών (ΕΕ-ΕΘΙΑΓΕ) δηλώνει ότι:

* Ο διαχωρισμός της αγροτικής έρευνας από τον ΕΛΓΟ είναι πλέον μονόδρομος. Δεν είναι δυνατόν πλέον να λειτουργήσει στο καθεστώς αυτό, καθώς ο τρόπος λειτουργίας της διαφέρει από τις άλλες δραστηριότητες του Οργανισμού.

* Δεν αποδέχεται καμία συλλογική σύμβαση εργασίας - προϊόν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο σύλλογο του λοιπού- μη ερευνητικού προσωπικού (ΣΥΛΕΕΓΟ) και τη διοίκηση.

* Δεν συμμετέχει σε καμία τέτοια διαδικασία, όταν δεν έχει επιλυθεί το νομικό πλαίσιο του οργανισμού.

*Απαιτεί την άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον ΕΛΓΟ και όταν υπάρξει το πλαίσιο να καταρτιστεί ο κανονισμός λειτουργίας και όποιοι άλλοι κανονισμοί θα προβλέπονται από το νόμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass