ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Σε διαδικασία αποζημιώσεων καταστροφές από θεομηνίες

* Συνάντηση του Ν. Πουτσιάκα με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 15 Απρ 2017 11:21

Ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία» Νίκος Πουτσιάκας επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Λιόντο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Οργανισμού και να υπάρξει ενημέρωση αναφορικά με τις πρόσφατες καταστροφές σε δενδρώδεις καλλιέργειες λόγω παγετού και χαλαζόπτωσης.

Συζητήθηκαν τόσο θεσμικά ζητήματα δηλ. γενικού πλαισίου λειτουργίας (ανάγκες τροποποίησης κανονισμού, άρσης υπαγωγής από τη γενική κυβέρνηση, δυνατότητες διαχωρισμού κλάδων, πρόβλεψη αναλογιστών κ.α.) όσο και ειδικότερα με τοπικότερη αναφορά.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση αναφορικά με τα αποθεματικά του και η κύρια δυσκολία έγκειται στις δυσχέρειες που έχουν προκύψει με τις μετακινήσεις των εκτιμητών, κάτι που δημιουργεί καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες χωρίς να υπάρχει λόγος, πράγμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο.

Για τις πρόσφατες ζημιές, που έπληξαν κυρίως την ευρύτερη περιοχή Καλοχωρίου Δ. Τεμπών, ο κ. Λιόντος ανέφερε ότι η ζημιά στις ροδακινιές και βερικοκιές ήταν πολύ μεγάλη και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες καταγραφής αμέσως, ενώ δρομολογήθηκαν ήδη οι διαδικασίες αποζημίωσης.

Έγινε επίσης αναφορά στη χαλαζόπτωση, που υπήρξε στις περιοχές του πρώην Δ. Ποταμιάς (Δομένικο, Αμούρι, Βλαχογιάννι, Μεσοχώρι), η έκταση της οποίας θα φανεί το επόμενο διάστημα και ότι θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα για τις απαραίτητες αποζημιώσεις σύμφωνα με το ύψος των ζημιών.

Τέλος αναφέρθηκε και το θέμα των ζημιών των ελαιόδεντρων στον Δήμο Τεμπών, που είχαν προηγηθεί, για τα οποία θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι αργότερα, όταν θα είναι ευκολότερο να διαπιστωθούν πλήρως οι ζημιές που είχαν προκληθεί.

 Ο Νίκος Πουτσιάκας αφού εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αποδεσμευτεί ο ΕΛΓΑ από τη γενική κυβέρνηση και να έχει πλήρη αυτονομία στη λειτουργία του αναφορικά με μετακινήσεις και τήρηση διαδικασιών ελέγχων, εστίασε στο ζήτημα της πρόληψης με περαιτέρω χρηματοδότηση από τον οργανισμό συστημάτων αποτροπής ζημιών, όπως αντιπαγετικοί σταθμοί, αντιχαλαζικά συστήματα κ.ά, προστατεύοντας, με αυτό τον τρόπο καλύτερα τις σοδειές και προωθώντας ταυτόχρονα ερευνητικές και καινοτομικές δραστηριότητες, που παράγουν πλούτο και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass