ΕΟΑΣΝΛ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ:

Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής δήλωσης στον ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2017 8:10

Εκτεταμένες ζημιές από παγετό έχουν προκληθεί –σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας- στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς «κυρίως σε καλλιέργειες μήλων, κερασιών, αμυγδαλιών με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη απώλεια παραγωγής που φτάνει ως το 100% σε κάποιες περιπτώσεις.

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Αγιάς ζητάμε καταρχήν να υπάρχει παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων ζημιάς στον ΕΛΓΑ από τους παραγωγούς. Η προθεσμία έληξε χθες αλλά λόγω των διακοπών του Πάσχα δεν κατέστη δυνατό να κατατεθούν όλες οι δηλώσεις από τους ενδιαφερόμενους. Υπήρχε επικοινωνία με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ όπου μεταφέραμε το αίτημά μας το οποίο πρέπει να ικανοποιηθεί.

Άμεσα πρέπει να γίνει η εκτίμηση των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ ώστε να δοθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς που αντιμετωπίζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά απώλεια παραγωγής και εισοδήματος.

Πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος είναι η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να υπάρχει επαρκή κρατική χρηματοδότηση, να ασφαλίζει από όλα τα ζημιογόνα αίτια και τις νόσους και να αποζημιώνει την παραγωγή και τις ζημιές στο κεφάλαιο στο 100%».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass