ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ:

Απέραντη χωματερή τα βοσκοτόπια της Τερψιθέας

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2017 21:45

Την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι τα βοσκοτόπια της Τερψιθέας έχουν μετατραπεί σε χωματερή από διάφορους ασυνείδητους που ρίχνουν εκεί μπάζα και διάφορα σκουπίδια, εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι της Τερψιθέας.

Όπως λένε στην «Ε» παρά το γεγονός ότι η περιοχή που βρίσκεται δεξιά της εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων στο ύψος του χωριού τους είναι χαρακτηρισμένη ως βοσκότοπος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταβαίνουν στο σημείο για να εναποθέσουν μπάζα και άλλα σκουπίδια.

Το πρόβλημα είναι ότι εκτός από τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την αλλοίωση του φυσικού τοπίου- στην περιοχή από όπου περνά και ο Πηνειός υπάρχει ένα όμορφο δάσος - ελλοχεύει κίνδυνος και για τα 2.500 χιλιάδες ζώα που βόσκουν εκεί. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Τερψιθέας κ. Κώστας Ζήσης, εκπροσωπώντας τα 25 μέλη του, αν και στο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες, δεν έχει βρεθεί λύση. «Αυτή η κατάσταση υφίσταται εδώ και πολύ καιρό. Έρχονται και ρίχνουν εδώ παντός είδους απορρίμματα και μπάζα και φυσικά οι απαγορευτικές πινακίδες του δήμου δεν τους πτοούν. Το πρόβλημα παρουσιάζει σημαντικούς κινδύνους, τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τα ζωντανά μας, καθώς δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται αυτά τα σκουπίδια, αν περιέχουν χημικά, φάρμακα ή άλλες βλαβερές ουσίες, που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες και δηλητηριάσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Παλάσκας, επισημαίνει την επικινδυνότητα της κατάστασης όχι μόνο για το περιβάλλον και τα ζώα, αλλά και για τον άνθρωπο. «Πέρα από την πιθανή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, η ρίψη σκουπιδιών άγνωστης προέλευσης σε βοσκοτόπους εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για το ζωικό κεφάλαιο, αλλά και για τον άνθρωπο καθώς οι χημικές ουσίες περνούν και στο κρέας και στο γάλα» τονίζει ο κ. Παλάσκας, σημειώνοντας ότι η Ομοσπονδία προφανώς καταδικάζει τέτοιου είδους περιστατικά και ζητά τη συνδρομή της Πολιτείας για την εξάλειψή τους. Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο, φαινόμενα όπως αυτό που καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι της Τερψιθέας παρατηρούνταν παλαιότερα σε πολλά σημεία της περιφέρειας, όμως ευτυχώς έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass