ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Θ. ΠΑΙΔΗ ΜΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΕΛΓΑ

Δεσμεύσεις για τις αποζημιώσεις από ζημιές του 2016

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2017 10:04

Την αγανάκτηση και την ενόχληση των αγροτών στο Αργυροπούλι, στο Δαμάσι και σε άλλες περιοχές του νομού, για την καθυστέρηση που υπάρχει στην ανάρτηση των εκτιμήσεων και στην πληρωμή των αποζημιώσεων από τον παγετό του Μαρτίου του 2016 και του χαλαζιού του φθινοπώρου της ίδιας χρονιάς, μετέφερε στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Μιχ. Λιόντο, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής.

Παράλληλα ο κ. Παιδής αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που προέκυψε με τις ζημιές από τον παγετό στην επαρχία Αγιάς, ζητώντας να υπάρξει η δυνατότητα συμπληρωματικής δήλωσης εκ μέρους των Αγιωτών παραγωγών, ενώ επισήμανε ακόμη ότι η γενικότερη καθυστέρηση που παρατηρείται, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην απρόσκοπτη καλλιεργητική διαδικασία στο σύνολο της αγροτικής παραγωγής.

Από την πλευρά του ο κ. Λιόντος αφού χαρακτήρισε «δικαιολογημένα τα παράπονα των αγροτών» σημείωσε ότι «η καθυστέρηση οφείλεται στο νέο παγετό του Απριλίου που ανάγκασε σχεδόν το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του υποκαταστήματος να ασχοληθεί με τις νέες εκτιμήσεις». Ξεκαθάρισε όμως ότι «η ανάρτηση των εκτιμήσεων θα γίνει άμεσα και σε δυο δόσεις, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων».

Ο κ. Παιδής τόνισε ότι «σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι αγρότες μας δίνουν ως εισφορά ένα πολύ σεβαστό ποσό της εκτιμώμενης αξίας της παραγωγής τους, για να έχουν κάποιο εισόδημα σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Οι άνθρωποι λοιπόν του πρωτογενούς τομέα, πληρώνουν αδιαμαρτύρητα και επί χρόνια τα ποσά αυτά, αλλά δεν βλέπουν καν τους ελεγκτές στο χωράφι ή τον στάβλο όταν τους χρειάζονται, ενώ είναι αδικαιολόγητο να αποζημιώνονται, ακόμη και μετά από ένα χρόνο, για τις ζημίες που παθαίνουν. Στην απόγνωση που βρίσκονται, κάποιος πρέπει να τους βοηθήσει, κι αυτός είναι ο ΕΛΓΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass