ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ ΑΛΛΑ «ΟΧΙ ΠΛΗΡΩΣ» ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

Προσαυξάνεται η αξία των δικαιωμάτων για 2.000 αγρότες

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: «Είναι η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί εντός κοινοτικού πλαισίου ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το σύνολο των ενισχύσεων»

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2017 22:38

 Με την προσαύξηση της αξίας των δικαιωμάτων τους έως τον περιφερειακό μέσο όρο του εθνικού αποθέματος του έτους 2017, αποκαθίσταται αλλά «όχι πλήρως», όπως αναγνωρίζει το ίδιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η αδικία εις βάρος 2.000

αγροτών με τα λεγόμενα «χαμένα δικαιώματα». Το ζήτημα των «χαμένων δικαιωμάτων» (Φόρμα 6) αφορά γεωργούς - ενοικιαστές γης και δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης το έτος 2014, για τους οποίους δεν μπορούσε να ληφθεί υπόψη η ιστορικότητα των μισθωμένων δικαιωμάτων, ενώ ταυτόχρονα η αξία αυτή δεν μπορούσε να ληφθεί υπόψη ούτε και για τους ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με τη λύση που δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ε.Ε., στους παραπάνω γεωργούς –ενοικιαστές, στους οποίους χορηγήθηκαν δικαιώματα το έτος 2015 και η μοναδιαία αξία των δικαιωμάτων τους το 2017, υπολείπεται του περιφερειακού μέσου όρου, θα γίνει προσαύξηση της αξίας των δικαιωμάτων τους έως τον περιφερειακό μέσο όρο του εθνικού αποθέματος του έτους 2017. Κατά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «αυτό δεν αφορά στις ενισχύσεις των δύο προηγούμενων ετών, καθώς ο κοινοτικός κανονισμός δεν επιτρέπει να αποδοθούν αναδρομικά δικαιώματα προηγουμένων ετών. Με τη λύση αυτή, περίπου 2.000 από τους 2.820 γεωργούς, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και κατέχουν το 2017 δικαιώματα με αξία δικαιωμάτων υπολειπόμενη του περιφερειακού μέσου όρου 2017, θα δουν την αξία των δικαιωμάτων τους να προσεγγίζει ήδη από το 2017 την περιφερειακή μοναδιαία αξία του έτους 2019. Η λύση αυτή δεν αποκαθιστά πλήρως την αδικία, είναι όμως η μόνη που μπορεί να δοθεί εντός κοινοτικού πλαισίου ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το σύνολο των ενισχύσεων», διαβεβαιώνει το υπουργείο που χαρακτηρίζει τη λύση που προκρίθηκε ως τη «μόνη εφικτή». Οι γεωργοί, τους οποίους αφορά η παραπάνω ρύθμιση, πρέπει άμεσα να υποβάλουν σχετικό αίτημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για χορήγηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα.

ΑΘΗΝΑ, Του Ανταποκριτή μας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass