Νέο θεσμικό πλαίσιο για την απασχόληση αλλοδαπών εποχιακών εργατών γης

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2017 15:30

Με βασικό στόχο να μην υποχρεώνονται οι αγρότες να κάνουν συνεχώς πρόσληψη-απόλυση των αλλοδαπών εποχιακών εργατών γης τρίτων χωρών, το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και

Εξωτερικών προχωρά σε αλλαγή του νομικού πλαισίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο θεσμικό πλαίσιο θα περιέχονται οι εξής ρυθμίσεις: -«Μετά τη διαδικασία της μετάκλησης, (πλέον χωρίς προκαταβολή ασφαλιστικών εισφορών και με κόστος παραβόλου 50 ευρώ ανά εργάτη γης), κάθε αγροτική εκμετάλλευση θα εκδίδει ένα βιβλίο απασχόλησης θεωρημένο από τα κατά τόπους γραφεία του ΕΦΚΑ. -Στο βιβλίο αυτό, θα καταγράφεται από τον ίδιο τον αγρότη, ο αριθμός των εργατών που απασχολεί ανά ημέρα απασχόλησης - αφορά στις πραγματικές ημέρες εργασίας – κατ’ αυτόν τον τρόπο καλύπτεται σε οποιονδήποτε έλεγχο για ανασφάλιστη εργασία. -Στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα, υποβάλει συγκεντρωτικά απολογισμό απασχόλησης του προηγούμενου μήνα (ΑΠΔ), και μέχρι το τέλος του μήνα (επόμενου) καταβάλει το αντίστοιχο ποσό (αφορά στο ελάχιστο που προβλέπεται από τον ν.4387/16). -Οι αγρότες μπορούν να απασχολούν οποιονδήποτε εργαζόμενο, Έλληνα ή αλλοδαπό, χωρίς γραφειοκρατία, δηλαδή χωρίς τη γνωστή διαδικασία των περιττών και ανεφάρμοστων συνεχών προσλήψεων – απολύσεων, από αγρότη σε αγρότη. -Με την υπό έκδοση Υπουργική Απόφαση, τα ημερομίσθια των εργατών γης δηλώνονται κατά τρόπο απολύτως νόμιμο στα έξοδα του αγρότη (Δαπάνες), έτσι αποδίδεται δικαιοσύνη στον υπολογισμό του αναλογούντος φόρου, αλλά και των αντίστοιχων εισφορών προς τον ΕΦΚΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass