ΤΙ ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΤ. ΑΔΑΜΟΥ

Στις χαλαζόπληκτες περιοχές η Αριστερή Παρέμβαση

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2017 16:05

Τις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές του Δήμου Τεμπών (Συκούριο –Πουρνάρι – Ελάτεια – Ευαγγελισμό – Γόννους –Μακρυχώρι) επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή», με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Αντώνη

Αδάμου, όπου διαπίστωσε την ολική καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες της περιοχής και οι οποίες αφορούν σχεδόν το σύνολο της παραγωγής (ελιές- αμυγδαλιές –πατάτες – κηπευτικά – αμπέλια –σιτηρά - βερίκοκα κ.λπ.).


Τον κ. Αδάμου συνόδευσαν ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αργυρίου, ο πρόεδρος του Διαμερίσματος Συκουρίου Γιώργος Καλότυχος και παραγωγοί της περιοχής, των οποίων οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι μεγάλες και φτάνουν μέχρι και την ολοσχερή καταστροφή.
Ο κ. Αδάμου υπογράμμισε πως «πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα που έρχεται να προστεθεί στα δυσβάστακτα βάρη με τα οποία έχει φορτώσει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Η μεγάλη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, η υπερφορολόγηση με υψηλούς συντελεστές και με τεκμήρια διαβίωσης, η αυξημένη τιμή του αγροτικού ρεύματος και των αγροτικών εφοδίων, το πετσόκομμα του αφορολόγητου, τα υπέρογκα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ χωρίς κάλυψη όλων των ζημιών από όλα τα αίτια και στο 100% αυτών, το δήθεν “περιβαλλοντικό” χαράτσι στο νερό καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωσή τους».
Τέλος τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των ζημιών και να γίνουν δίκαιες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν άμεσα και στο σύνολο της ζημίας (100%). Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στον ΕΛΓΑ με εξειδικευμένους γεωπόνους για κάθε καλλιέργεια γιατί αλλιώς οι αγρότες όλων των πληγεισών περιοχών κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα σε μια περίοδο που τα χτυπήματα στο εισόδημά τους είναι επανωτά . Την άμεση παρέμβαση από την Κυβέρνηση με άμεση στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Τονίστηκε η ανάγκη αναθεώρησης και διεύρυνσης του κανονισμού ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται από όλους τους κινδύνους και σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass