ΜΕΣΩ ERASMUS

Λαρισαίοι γεωπόνοι σε ευρωπαϊκές χώρες

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2017 23:12

Ενημερωτικές επισκέψεις σε ευρωπαϊκές χώρες για την επιμόρφωσή τους σε θέματα φυτοπροστασίας, φυτοϋγειονομικών - ποιοτικών ελέγχων, προστασίας περιβάλλοντος και γεωργικών φαρμάκων θα πραγματοποιήσουν οι 10 γεωπόνοι του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Ο επικεφαλής του τμήματος κ. Δημήτρης Σταυρίδης, μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή, ανέφερε ότι εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ έτους 2017, κι όπως φαίνεται θα βρει μιμητές στο μέλλον, καθώς με τη δημοσιοποίηση της είδησης, αρκετές σχετικές υπηρεσίες σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας έδειξαν ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη «η πρότασή μας καταρτίστηκε με πολλή προσοχή εδώ και 1 χρόνο περίπου και υποβλήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η σχετική έγκριση. Οι επισκέψεις μας στις ευρωπαϊκές χώρες θα γίνουν ανά 5 εκπαιδευτικούς κύκλους, θα ταξιδεύουν δύο συνάδελφοι σε κάθε αποστολή, το πρώτο ταξίδι θα γίνει το φθινόπωρο και τα υπόλοιπα 4 μέσα στο 2018. Στόχος αυτών των ενημερωτικών επισκέψεων είναι η κατάρτισή μας σε θέματα φυτοϋγείας, στη φυτοπροστασία σημαντικών καλλιεργειών, στη διαχείριση των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων, στην προστασία του περιβάλλοντος και σημαντικά προβλήματα εχθρών καραντίνας, σε συνδυασμό με συμμετοχή σε τουριστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις». Οι χώρες που θα επισκεφθούν οι Λαρισαίοι γεωπόνοι είναι η Ιταλία (Μπάρι, όπου θα δοθεί έμφαση στην ασθένεια Xyllela fastidiosa), η Ισπανία (Βαλένθια για θέματα αγροτουρισμού), η Πορτογαλία (Λισσαβόνα και Μπράγκα όπου θα δοθεί έμφαση στη διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και στα κρασιά) και η Σουηδία (Στοκχόλμη). Καταλήγοντας ο κ. Σταυρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η επιμόρφωση των γεωπόνων θα συμβάλει σημαντικά κυρίως στις εξαγωγές των ντόπιων προϊόντων, ενώ η λαρισινή αποστολή θα έχει μαζί της και προϊόντα που κοσμούν το καλάθι της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass