ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΑΡΜΕΓΗΣ

Το 1ο Open Farm Day Event στην Ελλάδα

* Με το σύστημα Lely Austronaut A4

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2017 17:20

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Open Farm Day Event στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώθηκε από το Lely Center Ελλάδας, την εταιρία Κτηνοτροφικοί Αυτοματισμοί Ελλάδας, θυγατρική της εταιρίας Milkplan.

Το event έλαβε χώρα την Παρασκευή 16 Ιουνίου στη φάρμα των αδερφών Κουφάκη στο Βαφειοχώρι του Κιλκίς, όπου έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί το 1ο ρομποτικό σύστημα αρμεγής αγελάδων στη χώρα. Σκοπός του event ήταν η παρουσίαση της φάρμας Κουφάκη, της πλέον αυτοματοποιημένης στην Ελλάδα, η ενημέρωση για τα οφέλη της ρομποτικής αρμεγής και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 7μήνου από τη χρήση του διπλού ρομποτικού συστήματος Lely Austronaut A4. Την παρουσίαση ανέλαβε ο κ. Άρης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του τμήματος Farming της Milkplan και διευθυντής πωλήσεων της Lely, ενώ τη ζωντανή παρουσίαση των ρομπότ και την ξενάγηση στον χώρο ανέλαβαν οι πιστοποιημένοι τεχνικοί σύμβουλοι της Lely. Όπως ανακοινώθηκε, το τελευταίο 7μηνο στη φάρμα υπολογίστηκε 10% αύξηση στη γαλακτοπαραγωγή και παράλληλη μείωση στα κόστη τροφής και φαρμακευτικών αγωγών. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Παύλος Κουφάκης δηλώνοντας επίσης ότι, ενώ μείωσε το προσωπικό της φάρμας του από δυο εργάτες σε έναν, κατάφερε να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο καθημερινά (έως και 6 ώρες) για περαιτέρω εργασίες στη μονάδα του ή για την οικογένειά του. Οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρούν σε λειτουργία τον ρομποτικό Αστροναύτη Α4 καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, φάνηκαν εντυπωσιασμένοι από την εξοικείωση των αγελάδων με το μηχάνημα και την άνεσή τους στον χώρο και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης T4C της Lely. Το event έκλεισε με γεύμα για όλους και ερωτήσεις σχετικά με το ρομπότ. Θεωρείται πλέον επιτυχημένο αφού συνολικά τον χώρο της φάρμας επισκέφθηκαν περισσότεροι από 70 κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες του κλάδου και δημοσιογράφοι. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ημερίδης Νικόλαος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Milkplan & Lely Ελλάδας «η παρούσα εκδήλωση αποτελεί την απαρχή μιας σειράς ενεργειών, όπως αυτή ορίζεται από το επιχειρηματικό πλάνο συνεργασίας που υπογράψαμε με τον όμιλο Lely. Θα ακολουθήσουν και άλλες εξίσου σημαντικές ενέργειες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass