ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΧΘΕΣ Ο Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΩΡΙΣ, ΟΜΩΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΤΕ

Αυξήσεις στη χιλιομετρική αποζημίωση γεωτεχνικών

*Ως τον Αύγουστο η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών για την αποζημίωση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ που χρησιμοποιούν το δικό τους ΙΧ *Ε. Αποστόλου: «Υπάρχει ανάγκη να επεκταθεί ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ, αλλά αυτό συνεπάγεται επιπλέον ασφάλιστρα»

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2017 22:10

Αυξήσεις στη χιλιομετρική αποζημίωση που λαμβάνουν όσοι γεωτεχνικοί του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των οργανισμών που ασχολούνται με ελέγχους, προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου χωρίς πάντως να προσδιορίσει το πότε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες και πάντως εντός του καλοκαιριού θα εκδοθεί εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών για τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ που χρησιμοποιούν το δικό τους αυτοκίνητο για να μεταβούν στα χωράφια.

«Υπάρχει σε εκκρεμότητα το μεγάλο ζήτημα της χιλιομετρικής αποζημίωσης των εκτιμητών που χρησιμοποιούν το δικό τους αυτοκίνητο για τις επισκέψεις. Είχαμε μια διαβεβαίωση προχθές από το Υπουργείο Οικονομικών ότι στο τέλος Ιουλίου ή τον Αύγουστο θα βγάλει μία σχετική εγκύκλιο για να καλύψει το συγκεκριμένο κομμάτι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ε. Αποστόλου και συνέχισε:

«Εντός των ημερών, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα καταθέσουμε για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης των γαλακτοκομικών προϊόντων και την έγκαιρη πληρωμή των αγροτικών προϊόντων, φέρνουμε μια ρύθμιση που αφορά τους γεωτεχνικούς που ασχολούνται με ελέγχους -όχι μόνο υπαλλήλους του υπουργείου, αλλά και των φορέων που εποπτεύει το υπουργείο- για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ημερήσιες αποζημιώσεις, οι οποίες έρχονται από πολύ παλιά, σε έναν χρόνο που θα γίνει αποδεκτός και από το υπουργείο Οικονομικών».

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου επαναβεβαίωσε τη βούληση του υπουργείου «οι εκτιμήσεις όσο το δυνατόν να ανταποκρίνονται στις πραγματικές απώλειες που υπάρχουν και βεβαίως προσπαθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση να χρησιμοποιήσουμε όσο γίνεται εξειδικευμένο προσωπικό. Δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα, αλλά για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ήδη είχαμε πρόσφατα πρόσληψη διακοσίων γεωτεχνικών, οι οποίοι προσλήφθηκαν με βασικό κριτήριο την εμπειρία τους πάνω στη συγκεκριμένη διαδικασία. Πιστεύουμε ότι θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες σε τέτοιους χρόνους, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς απέναντι στους αγρότες», επισήμανε.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο κ. Ε. Αποστόλου αναφέρθηκε εκ νέου στις προτάσεις για αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ σημειώνοντας:

«Έχουμε έναν Οργανισμό, ο οποίος λειτουργεί ανταποδοτικά –αυτό αναφέρει ο Κανονισμός- και καλύπτει αυτές τις ζημιές που ήδη υπάρχουν ως ασφαλιστικοί κίνδυνοι μέσα από τον Κανονισμό, έχοντας ένα αντίστοιχο ασφάλιστρο. Σίγουρα υπάρχει ανάγκη να επεκταθεί.

Άρα, θέλουμε να γίνουν αναλογιστικές μελέτες για επιπλέον ασφαλιστικούς κινδύνους. Αυτό, από την ώρα που λειτουργεί αποκλειστικά ανταποδοτικά ο ΕΛΓΑ, συνεπάγεται επιπλέον ασφάλιστρα. Σε μια ώρα που η κρίση έχει επιπτώσεις και στον αγροτικό χώρο προσπαθούμε όσο το δυνατόν να μην φορτώσουμε επιπλέον προβλήματα, καθώς ο αγροτικός χώρος μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Δουλεύουμε, λοιπόν, προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε.

 

ΑΘΗΝΑ, Του Γιώργου Μακρή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass