ΠΕΡΑΣΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μουσείο Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2017 17:15

Η ίδρυση Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ αποφασίστηκε στη Βουλή, με την υπερψήφιση τροπολογίας που είχαν καταθέσει προχθές Τετάρτη, οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, η Άννα Βαγενά προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου γιατί αυτό που οραματιστήκαμε μαζί με τον Δήμαρχο Κιλελέρ, Αθ. Νασιακόπουλο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Β. Βισβίκη, δηλ. την ίδρυση ενός Μουσείου – Ιδρύματος για τη μελέτη και την ανάδειξη του αγροτικού μας κινήματος στο Κιλελέρ, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.

Χθες πέρασε απ’ την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που καταθέσαμε, με την συνυπογραφή του συναδέλφου βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου και αφορά την ίδρυση του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ, η οποία έγινε δεκτή από την Υπουργό Πολιτισμού και εντάχθηκε στο Νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα ως ίδιο άρθρο. Όλη αυτή η προσπάθεια ήταν δύσκολη και επίπονη, χρειάστηκε δουλειά και επιμονή, τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου.

Ξέρω ότι τίποτα δεν τελείωσε… Πραγματικά, τώρα αρχίζει ο αγώνας και η προσπάθεια για την πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου οράματος. Ωστόσο, πιστεύω ότι χάρη στις προσπάθειες όλων μας –της Κυβέρνησης, του Δήμου Κιλελέρ και της Περιφέρειας– θα καταφέρουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Γιατί ένα τέτοιο Μουσείο ζωντανό, δια-δραστικό και σύγχρονο –όπως το οραματιζόμαστε– θα φέρει θέσεις εργασίας, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, θα γίνει πόλος έλξης με συνεχείς επισκέψεις σχολείων και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ θα είναι η μεγαλύτερη τιμή για τους αγώνες των αγροτών διαχρονικά.

Παράλληλα όμως, θέλω να εκφράσω και τη μεγάλη μου απογοήτευση για τη στάση σύσσωμης, σχεδόν, της αντιπολίτευσης κατά την ψήφιση του σχετικού άρθρου. Η μικροψυχία σε όλο της το μεγαλείο!

Η ΝΔ καταψήφισε χωρίς αιτιολογία, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» γιατί είναι σίγουρο ότι η ιστορία του αγροτικού κινήματος, όπως θα παρουσιάζεται μέσα απ’ το Μουσείο θα είναι απ’ τη ματιά της «αστικής τάξης», ενώ η ΧΑ καταψήφισε, με την αιτιολογία ότι η οπτική παρουσίασης της ιστορίας του αγροτικού κινήματος θα είναι απ’ την πλευρά… των κομμουνιστών! Η ΔΗΣΥ-ΠΑΣΟΚ (άκουσον-άκουσον) υποστηρίζοντας ότι η πρότασή μας για την ίδρυση του Μουσείου είναι «λαϊκισμός», το δε ΠΟΤΑΜΙ δήλωσε «παρών» χωρίς να δικαιολογήσει την ψήφο του. Έτσι, η τροπολογία υπερψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.

Αυτά χωρίς άλλο σχόλιο… η ιστορία θα μας κρίνει όλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass