ΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΔΑΟΚ:

Να αποκατασταθούν αδικίες ή παραλείψεις με τους επιλαχόντες νέους αγρότες

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2017 16:00

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Γραμματείας του Πανθεσσαλικού Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ένταξης στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών και των περίπου 480 επιλαχόντων, τα μέλη της Γραμματείας πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης, κ. Παναγιώτη Καλφούντζο, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τα μέλη της Γραμματείας κ.κ Στέργιο Γούση, Χρήστο Παπαδημητρίου, Χρήστο Γκαγκανάτσιο και Γιώργο Ζώγα «πολλοί από τους επιλαχόντες νέους αγρότες είναι πραγματικοί αγρότες, ενώ έχουν παρατηρηθεί αδικίες ή παραλείψεις, οι οποίες και πρέπει να αποκατασταθούν». Επιπρόσθετα, τα μέλη του Πανθεσσαλικού Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν «την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κανονιστικού πλαισίου, το οποίο θα δίνει περισσότερα κίνητρα στους νέους αγρότες που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με τον πρωτογενή τομέα, σαν βασική πηγή εισοδήματος, έτσι ώστε να παραμείνουν στην αγροτική δραστηριότητα και να μην την εγκαταλείψουν. Με δεδομένο ότι η επιπλέον χρηματοδότηση που θα υπάρξει στο πρόγραμμα θα βοηθήσει την ένταξη του 40 % των επιλαχόντων νέων αγροτών, το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να ενταχθεί μέχρι και το 80 % των επιλαχόντων. Πρόκειται δε να συνεχίσει την άσκηση πιέσεων προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την κυβέρνηση, ώστε σε συνεργασία μαζί τους να δοθούν λύσεις, τόσο στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, όσο και σε άλλα προγράμματα, όπως της Νιτρορύπανσης και των Σχεδίων Βελτίωσης, ζητώντας παράλληλα την παραχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις κατά τόπους Περιφέρειες».

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού, τονίζοντας ότι «με το απαραίτητο προσωπικό, θα μπορούσαν να γίνουν περισσότεροι και ενδελεχείς έλεγχοι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο έχει εκχωρήσει στις Περιφέρειες  σημαντικές αρμοδιότητες αλλά και πόρους που φτάνουν το 37% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης».

Το Πανθεσσαλικό Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε την ικανοποίηση του για την σημαντική πρωτοβουλία συνεργασίας του ΥΠΑΑΤ με τις Περιφέρειες της χώρας, καθώς δίνει την ευκαιρία συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στην υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων με κύριο στόχο την αποκέντρωση των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης και την εφαρμογή τους με γνώμονα τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τέλος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σαφούς στόχευσης και ουσιαστικής αξιοποίησης των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, στη βάση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για την αγροτική οικονομία, που θα συμβάλλει δημιουργικά στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass