ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

Δασικοί χάρτες: Ο συνωστισμός έφερε (νέα) παράταση

*Τετ α τετ Σ. Φάμελλου – Κ. Αγοραστού στο Προεδρικό Μέγαρο και πρόταση της Ένωσης Περιφερειών να ληφθούν αριθμοί ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου για όλους τους γεωργούς μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 23:00

Για 42 ημέρες, έως την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται η διάρκεια της ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι, αγρότες κυρίως, να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους με άνεση χρόνου και χωρίς τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα σε πολλά Δασαρχεία της χώρας.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπαναχώρησε από τη γραμμή που είχε χαράξει τις τελευταίες ημέρες ότι δηλαδή δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση πέραν της 27ης Ιουλίου και κατέθεσε σχετική τροπολογία στο (πολυ)νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο συζητείται από σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

Μετά τη νέα απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, δεν ισχύει η έμμεση παράταση υποβολής τοπογραφικών έως τις 31 Αυγούστου. Πλέον οι αγρότες που επιδοτούνται έχουν προθεσμία έως τις 7 Σεπτεμβρίου να συγκεντρώσουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή των αιτήσεων. Ταυτόχρονα, διευκολύνονται και οι κάτοικοι εξωτερικού που θα βρίσκονται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές να ρυθμίσουν τυχόν εκκρεμότητές τους με τους δασικούς χάρτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, έως τη λήξη της παράτασης, στις 7 Σεπτεμβρίου, δίνεται το περιθώριο χρόνου για την χρησιμοποίηση των παρακάτω εργαλείων:

 -Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη

-Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη

-Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ.

-Οριοθέτηση επί του χάρτη από τους Δήμους των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων.

ΣΤΟ… ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

Χαρακτηριστικό της σημασίας του θέματος είναι ότι έφθασε μέχρι τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου προχθές βράδυ με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών, περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό να ζητεί παράταση για τους δασικούς χάρτες σε τετ α τετ συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κ. Αγοραστό ότι βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο παράτασης, την οποία ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι κι αφού είχε προηγηθεί η υποβολή αιτήματος παράτασης από το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Στην απόφασή του το ΔΣ της ΕΝΠΕ θεωρεί την παράταση «επιβεβλημένη λόγω του τεράστιου όγκου σε αριθμό αμφισβητήσεων, της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για τη γραφειοκρατική υποβολή και αποπεράτωση των αιτημάτων.

Παράλληλα,

-«κρούει τον κώδωνα του κινδύνου να αποκλειστούν χιλιάδες γεωργοί από το καθεστώς των επιδοτήσεων και η χώρα να χάσει εκατομμύρια ευρώ εισρεόμενων πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση

-κι επαναφέρει την πρόταση που έχει καταθέσει και στο παρελθόν η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας να ληφθούν αριθμοί ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου για όλους τους γεωργούς που τα επιδοτούμενα αγροτεμάχιά τους εμφανίζουν πρόβλημα, σε συνεργασία των υπηρεσιών των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΟΠΕΚΕΠΕ) που έχει αναλυτικά τα ΑΦΜ και τις περιπτώσεις αλληλοεπικαλύψεων γεωργικών γαιών και δασικών χαρτών, αλλά και του ατομικού κλειδάριθμου που «πατά» στους κωδικούς TAXIS για κάθε περίπτωση».

ΑΘΗΝΑ, Του Ανταποκριτή μας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass