ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

«Μακροχρόνια παύση πληρωμών στο πρόγραμμα γαιών»

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 15:30

Για «εμπαιγμό και μακροχρόνια παύση πληρωμών», με αφορμή το ρεπορτάζ της «Ε» για τον προγραμματισμό πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ και συγκεκριμένα του Περιβαλλοντικού Προγράμματος της Μακροχρόνιας Παύσης Γαιών στην Πρινιά Αγιάς, κάνει λόγο η Π.Φ., η οποία δηλώνει «δικαιούχος του Προγράμματος αλλά απλήρωτη, αφού δεν έχει πληρωθεί ούτε το έτος 2014.

Μιλάμε δηλαδή για καθυστέρηση τριών ετών και όχι ενός». Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα «η καθυστέρηση πληρωμής βέβαια σημαίνει την πλήρη απώλεια εισοδήματος για τις ενταγμένες στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα εκτάσεις και όταν μάλιστα πρόκειται για καλλιεργήσιμες εκτάσεις και όχι χορτολιβαδικές η ζημία για τον δικαιούχο είναι τεράστια. Ουσιαστικά χάνει όλο το εισόδημα που θα είχε αν δεν είχε ενταχτεί στο πρόγραμμα, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συμπεριφέρεται σαν να κάνει «χάρη» στους αγρότες-δικαιούχους, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την ολοσχερή απώλεια εισοδήματος, το οποίο δεν αποτελεί «δώρο», αλλά αντιστάθμισμα για τη χαμένη παραγωγή από τη μη εκμετάλλευση των εκτάσεων. Με αυτή τη λογική το Υπουργείο θα έπρεπε να πληρώνει τους δικαιούχους του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι το πέρας του πρώτου εξαμήνου της επόμενης χρήσης. Επιτέλους πρέπει να καταστεί σαφές όσον αφορά στα Αγροτοπεριβαλλοντικά Προγράμματα (Μακροχρόνια Παύση Γαιών, Δασώσεις κ.α.) ότι μόνο ο δικαιούχος κάτοχος αγροτικών εκτάσεων τηρεί τους όρους της σύμβασης, ο οποίος δεν ασκεί καμία άλλη δραστηριότητα. Τι γίνεται όμως με τις υποχρεώσεις του έτερου συμβαλλόμενου δηλ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass