ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Αποχωρούν σιγά σιγά οι κάμπιες από το Δίλοφο

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2017 22:21

«Η κάμπια στο Δίλοφο είναι μια νυχτοπεταλούδα που ανήκει στη γενιά sphinx pinastri, ουσιαστικά λειτουργεί ως σφήκα στο πεύκο και σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία νύμφωσης στο έδαφος, άρα εμφανίζει τάση μείωσης του φαινομένου, που τόσο ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες τους κατοίκους του χωριού».


Αυτά υποστήριξε ο Λαρισαίος γεωπόνος Αθανάσιος Μπαμνάρας (ταξινομητής εντόμων), ο οποίος με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ της «Ε» για την επιδρομή της κάμπιας στο Δίλοφο του Δήμου Κιλελέρ πήρε την πρωτοβουλία, επισκέφθηκε το χωριό, έλαβε δείγματα του εντόμου και προχώρησε στο παραπάνω συμπέρασμα.
Όπως τον διαβεβαίωσαν και οι κάτοικοι του χωριού «πράγματι το φαινόμενο από το απόγευμα της Παρασκευής τείνει προς εξαφάνιση, προφανώς η κάμπια εισχωρεί στο έδαφος όπου θα παραμείνει για ένα χρόνο για να γίνει στη συνέχεια πεταλούδα και να πετάξει».
Όπως προκύπτει από την έρευνα οι ψεκασμοί δεν συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του φαινομένου και αυτό που χρειαζόταν από τους κατοίκους ήταν υπομονή και μόνο, ώστε η φύση να το τακτοποιήσει μόνη της.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass