ΘΕΟΦ. ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΤΟ

Αποζημιώσεις στους ντοματοπαραγωγούς στις αρχές 2018

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 22:16

Να αναγνωριστεί το σύνολο της ζημιάς που αναγγέλθηκε στον ΕΛΓΑ από τους πληγέντες παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας ως προερχόμενη από ακραία καιρικά φαινόμενα, να ανακοινωθούν έγκαιρα οι τελικές εκτιμήσεις ζημιών, να αποσταλούν το αργότερο εντός του έτους οι καταστάσεις ζημιάς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να γίνει ο συνυπολογισμός της ζημιάς στη συνδεδεμένη ενίσχυση και να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό οι ντοματοπαραγωγοί του ΘΕΣΤΟ», ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφ. Κουρεμπέ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ντομάτας Χρήστος Σουλιώτης.

Αναλυτικότερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του ΘΕΣΤΟ στη Λάρισα, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχ. Λιόντος και ο κ. Νίκος Τσιλίκης, ειδικός σύμβουλος του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλη, στο γραφείο του οποίου (στην Αθήνα) κλείστηκε το ραντεβού. Στη σύσκεψη στην οποία παρευρέθηκαν από πλευράς ΘΕΣΤΟ σύσσωμο το Δ.Σ., ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ κ. Χρ. Σουλιώτης ανασκόπησε την εξέλιξη των ζημιών που έπληξαν την καλλιέργεια, έδειξε ως ζημιογόνα αίτια το χαλάζι, τον καύσωνα και τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις, μετέφερε την αγωνία για την επιβίωση των ντοματοπαραγωγών της Θεσσαλίας και μίλησε για επισφαλείς συνθήκες για το μέλλον της καλλιέργειας, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα και ζητώντας από τον κ. Κουρεμπέ ξεκάθαρη θέση επί των παραπάνω αιτημάτων.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί πλήρως από τα τοπικά κλιμάκια για τη σειρά των αιτιών που έφεραν τα καταστροφικά αυτά αποτελέσματα, καθώς και για το μέγεθος των ζημιών, λέγοντας ότι αναμένεται εντός του Οκτωβρίου να γίνει η αποστολή των πρώτων πορισμάτων στους παραγωγούς, ώστε συνεπικουρούμενη η διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να υπάρξει η δυνατότητα να ξεκινήσουν οι καταβολές των αποζημιώσεων ακόμη και εντός του Ιανουαρίου του 2018. Δεσμεύτηκε ότι στα πορίσματα θα συνυπολογιστούν όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν στην καλλιέργεια και ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τη συνδεδεμένη ενίσχυση. Συναισθανόμενος, τέλος, την ευθύνη που του αναλογεί ως πρόεδρος του ΕΛΓΑ, δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να συνεχιστεί η εθνικής σημασίας καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας.

Κλείνοντας τη σύσκεψη οι πρόεδροι ΕΛΓΑ και ΘΕΣΤΟ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επικείμενη τροποποίηση του Κανονισμού, ενώ ο κ. Κουρεμπές μίλησε επίσης για επικείμενο πλάνο αλλαγής στις διαδικασίες των εκτιμήσεων, καθώς και για νέα ασφαλιστικά προϊόντα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass