ΕΟΑΣΝΛ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Πλήρης αποζημίωση για ζημιές και κεφάλαιο

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2017 15:28

«Προκλητικές» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Θεοφ. Κουρεμπέ, ο οποίος «κατηγόρησε τους εκπροσώπους της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων Αγιάς ότι παραπληροφορούν τους αγρότες, εξυπηρετώντας πολιτικά και παραταξιακά συμφέροντα», η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει τα εξής: «Κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια» ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, αφού λειτουργεί ως εντολοδόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον τοποθέτησε σε αυτή τη θέση και όχι ως πρόεδρος του ΕΛΓΑ, παρότι πληρώνεται τον μισθό του από τις εισφορές των αγροτών και κτηνοτρόφων, γιατί καμιά κυβέρνηση από το 2011 δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ όπως είχαν υποχρέωση σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του. Τον αντιδραστικό κανονισμό πίσω από τον οποίο καλύπτονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού για να πετσοκόβουν ενισχύσεις και να μην αναγνωρίζουν ζημιογόνα αίτια αλλά σε άλλες περιπτώσεις όπως την υποχρέωση της κυβέρνησης να δίνει 30-35 εκατ. ευρώ τον χρόνο και δεν τα δίνει, τον κάνουν «γαργάρα». Δεν θυμόμαστε ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Κουρεμπές να ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει αυτά τα χρήματα που οφείλει στον ΕΛΓΑ.

Η ΕΟΑΣΝΛ υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της «το πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος προς τις κυβερνήσεις, για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Αντί γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί νέο αντιδραστικό κανονισμό που αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές όπως έγινε και φέτος, θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει όπως ισχύει τώρα πολύ κάτω από την πραγματική ζημιά και για κάλυψη σε επιπλέον ζημιογόνα αίτια (π.χ. ακαρπία, πράσινο σκουλήκι κ.α) θα ζητάει επιπλέον ασφάλιστρα, δηλαδή ό,τι κάνει κάθε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία. Επιπλέον προτείνουμε στην κυβέρνηση να φορολογήσει και τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλεμπόρους, τους «έχοντες και κατέχοντες» με 45% και όχι μόνο τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους αυτοπασχολούμενους που πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους. Για αρχή πάντως γιατί δεν δίνει η κυβέρνηση στον ΕΛΓΑ τα χρήματα που χρωστάει από το 2015 που βρίσκεται στην κυβερνητική εξουσία; Έχει πρόθεση να τα δώσει και αν ναι, πότε; Έτσι θα εξοφληθούν στο 100% οι παραγωγοί τις αποζημιώσεις τους και όχι μόνο στο 80% όπως έχει γίνει ως τώρα και με τεράστια καθυστέρηση. Π.χ. την περασμένη εβδομάδα πληρώθηκαν το 80% της αποζημίωσης οι παραγωγοί της Αγιάς για τον παγετό στα κεράσια του 2016, με 16 μήνες καθυστέρηση!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass