ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ

Γιορτή Πατάτας στη Σκαμνιά

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2017 22:37

Πέτυχε όπως φαίνεται το στοίχημα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σκαμνιάς Ολύμπου κ. Κώστα Μωραϊτη, πέρυσι, να δημιουργηθεί μια γιορτή σε ετήσια βάση στο ορεινό γραφικό χωριό με προοπτική όχι τη διασκέδαση, αλλά πρωτίστως την προβολή της ντόπιας πατάτας, του προϊόντος το οποίο είναι μοναδικό σε γεύση και ποιότητα.

 Και φέτος, δεύτερη χρονιά η Γιορτή Πατάτας διοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Σκαμνιάς Ολύμπου στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί πατάτας του χωριού και της περιοχής.

Στο κέντρο της Σκαμνιάς και στα γειτονικά καταστήματα συγκεντρώθηκαν δεκάδες Σκαμνιώτες, κυρίως απόδημοι, φίλοι του χωριού, αλλά και φίλοι της πατάτας και πέρασαν όμορφες στιγμές.

Οι κυρίες του χωριού και τα καταστήματα προσέφεραν στους επισκέπτες πατάτες φούρνου και τηγανιτές πατάτες. Παράλληλα από νωρίς το πρωί στήθηκε φωτιά με το καζάνι να βράζει πάνω από 100 κιλά πατάτες οι οποίες και αυτές έγιναν ανάρπαστες.

Η πατάτα Σκαμνιάς είναι εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς, φυτεύεται και παράγεται με τον παραδοσιακό τρόπο όπως παλιά αποφεύγοντας διάφορα φυτοσκευάσματα αλλά στηριζόμενοι οι παραγωγοί μόνο στη δύναμη της γης.

Η διανομή της πατάτας γίνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς σε καταστήματα, λαϊκές αγορές, αλλά και σε ιδιώτες πόρτα – πόρτα. Δηλαδή σε συγκεκριμένους καταναλωτές οι οποίοι γνωρίζουν την ποιότητα του προϊόντος. Η τιμή στη λιανική φτάνει στον καταναλωτή απευθείας από τον παραγωγό στα 50 λεπτά το κιλό.

Ικανοποιημένος δήλωσε από την προσέλευση του κόσμου στη διοργάνωση ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Κώστας Μωραΐτης ο οποίος αναφέρθηκε στο προϊόν το οποίο όπως είναι εξαιρετικό και αυτό οφείλεται στο μικροκλίμα, στο καλό έδαφος αλλά και στο γεγονός ότι η καλλιέργεια γίνεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 900 μέτρα περίπου πάνω από τη θάλασσα και κάτω από τις πανύψηλες κορυφές του Ολύμπου.

Ο κ. Μωραΐτης επανέλαβε επίσης ότι τόσο η Σκαμνιά όσο και τα γύρω χωριά του Ολύμπου στηρίζονται οικονομικά και στην παραγωγή πατάτας. Με την εκμετάλλευση της λιγοστής αλλά εύφορης γης με την παραγωγή πατάτας και άλλες ορεινές καλλιέργειες αλλά και την κτηνοτροφία μένουν στον τόπο τους νέοι άνθρωποι κρατώντας ζωντανή την ύπαιθρο.

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι και χορός με ζωντανή λαϊκοδημοτική ορχήστρα.

Τύρναβος (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass