ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ

Θετικός ο απολογισμός της αρδευτικής περιόδου

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2017 22:09

Κατέβηκαν προχθές οι διακόπτες στα αντλιοστάσια του Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού και σταμάτησε η παροχή νερού στο τεράστιο δίκτυο του μεγαλύτερου αρδευτικού οργανισμού της χώρας, καθώς ολοκληρώθηκε η φετινή αρδευτική χρονιά με θετικό πρόσημο.

Ο καλός σχεδιασμός από την άνοιξη, το γέμισμα ταμιευτήρων στην ώρα τους, η λειτουργία και κατασκευή των φραγμάτων του μονίμου της Γυρτώνης και του πρόχειρου στο Έ αντλιοστάσιο, μαζί με τον σωστό προγραμματισμό λειτουργώντας σε συνεννόηση, συνεργασία και καθημερινή επαφή με τους αγρότες, έφεραν τα θετικά αποτελέσματα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το καθιερωμένο πρόγραμμα του εναλλάξ ποτίσματος (μία βδομάδα η Α Ομάδα, μία βδομάδα η Β Ομάδα) που εφαρμόστηκε από τα μέσα Ιουλίου, στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, όπως και οι γεμάτοι Ταμιευτήρες, ενώ φέτος λειτούργησε για πρώτη φορά και αυτός της Γλαύκης, ο οποίος παρείχε νερό μέσω του παλιού δικτύου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρη Τσιούρη «παρά την πολύ δύσκολη χρονιά που διανύσαμε, με ακραία καιρικά φαινόμενα (από τη μία μεγάλους και παρατεταμένους καύσωνες και από την άλλη υπερβολικά ύψη βροχής και πλημμύρες τον Ιούλιο), τα οποία μάλλον ήθελαν να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά της νέας διοίκησης, καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των αρδευτών και να ποτιστεί πλήρως και το τελευταίο κτήμα του πιο απομακρυσμένου χωριού της δικαιοδοσίας μας. Μιας διοίκησης που κλήθηκε να συνεχίσει το έργο τού απερχόμενου προέδρου και νυν αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Λαδόπουλου και των προηγούμενων διοικήσεων, έχοντας πάντα αρωγό και συμπαραστάτη την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά γι΄ αυτό, τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό».

Μπορεί οι ρυθμοί άρδευσης να έπεσαν για το προσωπικό του Οργανισμού, η διοίκηση όμως θα συνεχίσει με πυρετώδεις ρυθμούς τις προσπάθειες οικονομικής εξυγίανσης του Οργανισμού. Έχοντας ως σύμμαχο τη θετική απερχόμενη αρδευτική περίοδο, μπορεί πιο εύκολα να διεκδικήσει τα οφειλόμενα από τους αρδευτές-μέλη της. Σύμφωνα με τον κ. Τσιούρη «τώρα που κόπασε η ένταση και η αγωνία των αρδεύσεων, θα ασχοληθούμε με τη διευθέτηση των οικονομικών ζητημάτων. Ήδη έχουμε καταρτίσει τη λίστα κάποιων κακοπληρωτών, την οποία θα αποστείλουμε στο δημόσιο ταμείο προς βεβαίωση των οφειλών παλαιότερων ετών. Επίσης θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, είτε νέων είτε των υπαρχόντων, όπως για παράδειγμα το φράγμα Γυρτώνης, το οποίο κινδυνεύει να καταστεί ανενεργό, λόγω μη χρηματοδότησης του από την κυβέρνηση.

Καταλήγοντας ο κ. Τσιούρης «ευχαριστεί όλους τους αρδευτές-μέλη που στηρίζουν τον δικό τους ζωογόνο οργανισμό και εύχεται καλή εσοδεία. Τους διαβεβαιώνει δε πως η διοίκηση του Οργανισμού θα είναι πάντα στο πλευρό τους, για να τους ακούσει, να βοηθήσει, να διορθώσει τυχόν παραλήψεις και να δώσει λύση στο οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass