ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ

Πολωνοί και Λιθουανοί μελισσοκόμοι στην Πιερία

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2017 22:21

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν την Πιερία 40 Πολωνοί και Λιθουανοί μελισσοκόμοι μαζί με τις οικογένειές τους, στο πλαίσιο μιας τουριστικής εκδρομής που εμπεριείχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η επίσκεψη είχε ως σκοπό οι Πολωνοί και Λιθουανοί μελισσοκόμοι να γνωρίσουν από κοντά Έλληνες συναδέλφους τους, να μάθουν πώς εξασκείται η μελισσοκομία στην Ελλάδα, τους μελισσοκομικούς χειρισμούς και τα διάφορα μελισσοκομικά εργαλεία που χρησιμοποιούν.

Με τη συνδρομή του τμήματος Μελισσοκομίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας και τη βοήθεια της νεοσύστατης ομάδας Μελισσοπαραγωγών του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας, οι Πολωνοί και Λιθουανοί μελισσοκόμοι επισκέφτηκαν μελισσοκομεία προκειμένου να δουν όλα όσα επιθυμούσαν όπως επίσης και πολλά ενδιαφέρον ακόμα πράγματα.

Τους μελισσοκόμους συνόδευαν ο επιστημονικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς και οι μελισσοκόμοι κ. Βασίλειος Γριμούλας, κ. Αντώνιος Μορθανάσης και κ. Νικόλαος Βλαχοβασίλης.

Ο καλός καιρός επέτρεψε στους επισκέπτες να μπορέσουν να δουν από κοντά πώς δουλεύουν οι μέλισσες αυτή την περίοδο (συλλογή νέκταρ από άνθη στους αγρούς) και εντυπωσιάσθηκαν από τη ροή νέκταρος που υπάρχει αυτή την εποχή και από την ποικιλία των ανθισμένων φυτών που υπάρχουν τώρα στην περιοχή. Επίσης τους ξενάγησαν στους χώρους του μελισσοκομείου του κ. Αντώνη Μορθανάση όπου τους έγινε ενημέρωση για τις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται πάνω στην μελισσοκομία από τους μελισσοκόμους. Ο κ. Δημήτρης Ρουκάς αναφέρθηκε σε θέματα πρόληψης και θεραπείας ασθενειών των μελισσών με τη χρήση θεραπευτικών και αρωματικών φυτών του Ολύμπου. Μετά το πέρας της ξενάγησης και ενημέρωσης, έγιναν συζητήσεις, αντηλλάγησαν απόψεις και εμπειρίες, καθώς επίσης εκφράστηκαν απορίες αλλά και προβληματισμοί για τον κλάδο της μελισσοκομίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου με αφορμή την επίσκεψη των Πολωνών και Λιθουανών μελισσοκόμων στην Πιερία τόνισε ότι ο εκπαιδευτικός τουρισμός με θεματολογία από τον αγροτικό χώρο αποτελεί μια καινοτομία για το τουριστικό προϊόν της Πιερίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μπορεί και έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην ανάπτυξη αυτής της εναλλακτικής μορφής τουρισμού σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του τουρισμού.

Ο υπεύθυνος της διοργανώσης της εκδρομής, κ Παύλος Υφαντίδης ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, για τη συνδρομή της Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής εκδρομής, καθώς και τους μελισσοκόμους της νεοσύστατης ομάδας Μελισσοπαραγωγών του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας για την επαγγελματική παρουσίαση της μελισσοκομικής γνώσης τους στους συναδέλφους τους.

Η συνάντηση έκλεισε με τον πιο γλυκό τρόπο, καθώς όλοι γευτήκαν πιερικό μέλι, και έμειναν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα και την γεύση του. Οι Πολωνοί και Λιθουανοί μελισσοκόμοι έδειχναν εντυπωσιασμένοι από την ξενάγηση καθώς αποκόμισαν άριστες εντυπώσεις για το επίπεδο της μελισσοκομίας στην Πιερία και προσκάλεσαν τους συναδέλφους τους να τους επισκεφτούν στις πατρίδες τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass