ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ

Τιμούν τον μόχθο των καστανοπαραγωγών

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2017 22:00

Τον μόχθο των παραγωγών της περιοχής και ειδικότερα των καστανοπαραγωγών, τιμά την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στη Σκήτη Αγιάς,

ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου, που σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σκήτης, τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνει την αγροτουριστική, πολιτιστική καστανογιορτή «Τα δώρα της γης», πλαισιωμένη με Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και πληθώρα ποικίλων εκδηλώσεων.

Η εν λόγω γιορτή αποτελεί πλέον θεσμό για τον νομό Λάρισας, αφού πέραν της δεκατετράχρονης πορείας της, παίρνει από χρόνο σε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Στόχος της είναι η παρουσίαση, προβολή και προώθηση των εκλεκτών προϊόντων του τόπου, όπως το κάστανα, τα μήλα, τα αχλάδια και οι ελιές, καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού, όπου θα υπάρχει μεγάλη έκθεση αγροτικών προϊόντων και παραδοσιακών εδεσμάτων, με παρουσίαση παραδοσιακών χορών, υπό τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας του Κώστα Κωστούλη, από χορευτικά τμήματα της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και της Εστίας Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα.

Στους επισκέπτες θα προσφέρονται κάστανα ψητά, προσφορά των ντόπιων παραγωγών, άφθονο κρασί, αλλά και τσίπουρο προσφορά του οινοποιείου «Βρυσσά». Εξέχουσα θέση θα έχει το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, αναβαθμισμένο και με πολλές συμμετοχές οινοπαραγωγών. Θα στηθεί μαγειρείο από το ΙΕΚ Μαγειρικής «ΑΚΜΗ», με επικεφαλής τον μάγειρα Θάνο Καλογιάννη, που μαζί με τους μαθητές του θα μαγειρέψουν ενώπιον του κοινού. Στη συνέχεια, θα βραβευτούν τα καλύτερα φαγητά και γλυκά που θα ετοιμαστούν από τις γυναίκες του συλλόγου. Για τους λάτρεις του καλού κρασιού θα φροντίσει ο Όμιλος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου του νομού Λάρισας «Ο Διόνυσος». Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, καθώς και ο Σύλλογος «Πελίτη», θα συμμετέχουν με τους παραδοσιακούς σπόρους φυτών και θα τους μοιράσουν σε όσους το επιθυμούν. Επίσης, συμμετοχή θα έχει και η Λέσχη Μελέτης και Προστασίας της Μυκητοχλωρίδας και του Δάσους «ΑΜΑΝΙΤΑ».

Στη μεγάλη αυτή γιορτή παίρνουν μέρος πολλοί παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και παραδοσιακών παρασκευασμάτων, εργαστήρια μεταποιημένων προϊόντων, οικολογικών καλλυντικών, σαπουνιών, κυραλοιφών, χειροποίητων δημιουργιών και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά κλπ.

Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό για περισσότερες συμμετοχές από τις ήδη δηλωμένες στα τηλέφωνα 6974-958961, 6957-410859, 6946-778189.

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass