ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ Η Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Επιδοτήσεις έως 50.000 ευρώ σε πτυχιούχους αγρότες

* Ποιες δραστηριότητες και δαπάνες χρηματοδοτούνται – Οι προϋποθέσεις για την ένταξη

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2017 15:20

Ενίσχυση μέχρι 50.000 ευρώ θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολούνται με αγροτικές δραστηριότητες και θέλουν είτε να δημιουργήσουν είτε να «αναβαθμίσουν» την υφιστάμενη επιχείρησή τους.

 Οι αιτήσεις της β΄ περιόδου του προγράμματος μα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται από τις 8/11 έως τις 13/12 ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου www.ependyseis.gr/mis και τα επενδυτικά σχέδια που θα εγκριθούν θα επιδοτηθούν σε ποσοστό 100%.

Στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτικό κλάδο και θα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα συγκαταλέγονται:

α) κτηνιατρικές υπηρεσίες ζωικής παραγωγής,

β) οι υπηρεσίες γεωργικών – δασολογικών μελετών,

γ) οι υπηρεσίες έρευνας – πειραματικής ανάπτυξης στις γεωπονικές επιστήμες κ.ά.

Ειδικότερα ο δικαιούχος με ατομική επιχείρηση μπορεί να λάβει από 5.000 - 25.000 ευρώ ενίσχυση. Επιπλέον έως 40.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων ενώ το ποσό των 50.000 ευρώ μπορούν να λάβουν συνεργασίες τριών ή περισσότερων ατόμων. Σημειωτέον πως σε περίπτωση που κάποιος, εν δυνάμει δικαιούχος, καταθέσει επιχειρηματικό σχέδιο μεγαλύτερου προϋπολογισμού και λάβει έγκριση, τότε οφείλει να καλύψει ο ίδιος την διαφορά με ίδια κεφάλαια.

Το πρόγραμμα αφορά απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής Ελλάδας ή εξωτερικού (αναγνωρισμένη από το ΔΟΑΤΑΠ) ή κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από ΣΑΕΙ ή ΣΑΕΠ.

Αίτηση ενίσχυσης μπορούν να υποβάλλουν:

* Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μισθωτοί (πλήρους ή μερικής απασχόλησης), υφιστάμενοι επιχειρηματίες που θα συστήσουν νέα εταιρεία με ανέργους ή μισθωτούς.

* Υφιστάμενοι ατομικοί επιχειρηματίες (αυτοαπασχολούμενοι) που ασκούν ήδη συναφή με την ειδικότητά τους (τίτλο σπουδών) επαγγελματική δραστηριότητα, όπως επίσης και συνέργειες μεταξύ αυτών.

 ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Οι κατηγορίες δαπανών που επιχορηγούνται και το ποσοστό-ποσό επιδότησης είναι:

 * Λειτουργικές (όπως ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ηλεκτρισμού, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, λοιπές κοινόχρηστες δαπάνες, φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες): 60%.

- Δαπάνες για αμοιβές τρίτων (όπως νομική, συμβουλευτική, λογιστική υποστήριξη, σύνταξη και παρακολούθηση επιχειρηματικού σχεδίου, υπηρεσίες θερμοκοιτίδας, εξειδικευμένα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης): 20%.

* Δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις: 15%

* Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου: 30%.

* Μισθολογικό κόστος για νέες θέσεις εργασίας: 12.000 ευρώ.

* Αποσβέσεις παγίων – Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού: 20%

* Αγορά – Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού: 40%

Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης προσωρινού καταλόγου δυνητικών δικαιούχων έως 24 μήνες από την ημερομηνία ένταξής τους.

 Τα όρια των εισοδηματικών κριτηρίων για όλες τις κατηγορίες ωφελουμένων (ανέργους, μισθωτούς και αυτοαπασχολουμένους) είναι στις 22.000 ευρώ για το ατομικό εισόδημα ή τις 35.000 ευρώ για το οικογενειακό εισόδημα. Επίσης για την κατηγορία των ωφελουμένων με την ιδιότητα του υφιστάμενου ατομικού επιχειρηματία ο μέσος όρος του συνόλου των ακαθάριστων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα φορολογικά έτη 2015, 2014 και 2013 δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass