ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΦΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ:

Αξιοποιήστε το ΠΑΑ και το Μέτρο για τις Ομάδες Παραγωγών

Δημοσίευση: 10 Νοε 2017 18:49

Θέματα του Δήμου Σοφάδων σχετικά με τον πρωτογενή τομέα συζητήθηκαν στη συνάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και αγροτικών φορέων.

Ο δήμαρχος κ. Αθ. Σκάρλος ευχαρίστησε τον Β. Κόκκαλη για το ενδιαφέρον του στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, ενώ ακολούθησε εκτενής αναφορά στα προβλήματα βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης των κατάλληλων υποδομών και την ανάγκη εκτέλεσης αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών έργων στην περιοχή. Επίσης εκφράστηκε το ενδιαφέρον των αγροτών της περιοχής για τα Μέτρα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και ιδιαίτερα για το μέτρο της αντιμετώπισης της νιτρορύπανσης. Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης συνεχάρη τον Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία τους και τον διαβεβαίωσε ότι στο ΥπΑΑΤ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες. Ο υφυπουργός προέτρεψε τους παραγωγούς να επωφεληθούν από τα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδιαίτερα του Μέτρου για τη λειτουργία Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών το οποίο θα προκηρυχθεί σύντομα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η οργάνωση των παραγωγών προσφέρει ισχυρά πλεονεκτήματα ως προς την οικονομική βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και αυξάνει καταλυτικά τη διαπραγματευτική δύναμη των αγροτών». Ο Θεσσαλός πολιτικός τόνισε ότι δύο βασικά στοιχεία τα οποία μπορούν να διασφαλίσουν τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα είναι η οργάνωση των παραγωγών και η στήριξη των κατ’ επάγγελμα αγροτών. Στη συζήτηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σοφάδων κ. Σάββας Γιαϊτανίδης και Σπύρος Εκιζόγλου, ο προϊστάμενος ΤΟΕΒ Σοφάδων και περιχώρων κ. Σπύρος Γιωτάκος, ο γεωπόνος του Δήμου Σοφάδων κ. Παναγιώτης Καμινιώτης, ο εκπρόσωπος των ντοματοπαραγωγών της περιοχής κ. Αθανάσιος Ευαγγελογιάννης καθώς και αγρότες με σημαντικές καλλιέργειες σε βαμβάκι, σιτάρι και καπνό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass