"Να σταματήσουν οι διώξεις αγροτών"

Δημοσίευση: 16 Νοε 2017 15:30
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Να σταματήσουν οι διώξεις αγροτών ζητούν με ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς, Ανάβρας, Γερακαρίου, Μεταξοχωρίου, Ποταμιάς και Σκήτης, με αφορμή την κλήτευση αγροτών που συμμετείχαν σε αγροτικές κινητοποιήσεις στο μπλόκο Γερακαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας την ερχόμενη άνοιξη.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συνεχίσει να ποινικοποιεί τις αγροτικές κινητοποιήσεις στήνοντας συνεχώς καινούργια αγροτοδικεία, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να “περάσουν” την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. ξεκληρίζοντας τους φτωχομεσαίους αγρότες.

Σ’ αυτή τη λογική εντάσσεται και η δίωξη που ασκείται σε επτά συνάδελφους του μπλόκου του Γερακαρίου που οδηγούνται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας στις 12 Μάρτη του 2018, επειδή υπεράσπισαν δυναμικά μαζί με άλλους αγρότες το δικαίωμά τους να παραμείνουν στα χωράφια.

Το δίκιο του αγώνα μας εκφράστηκε με τη συνολική υποστήριξη όλων των κοινωνικών φορέων της περιοχής. Γνωρίζουμε ότι στόχος της δίωξης είναι οι καινούργιοι συνάδελφοι που κάτω από το βάρος των άλυτων προβλημάτων συνεχώς πλαισιώνουν τις κινητοποιήσεις.

Η απάντησή μας είναι η ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων, η κοινή δράση όλων των αγροτών μέσα στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, παλεύοντας για τα δίκαια αιτήματά μας, όπως αυτά εκφράζονται στα μπλόκα και το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους μαζικούς φορείς, σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, να δώσουμε από κοινού τον αγώνα, να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και να πάψουν οι διώξεις αυτών που αγωνίζονται για να επιβιώσουν.

Να εκφραστεί ένα μαζικό κίνημα αντίστασης στην ποινικοποίηση των αγώνων, με αποφάσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αναστείλει τις διώξεις».  

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass