ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΛΙΟΥ

"Καίνε" τους μελισσοκόμους οι κλοπές κυψελών

Δημοσίευση: 20 Νοε 2017 22:11

Τη λήψη περαιτέρω προληπτικών μέτρων, προκειμένου να σταματήσει επιτέλους η μάστιγα κλοπών σε μελισσοσμήνη και να προστατευθεί η περιουσία των μελισσοκόμων ζήτησε ο Σύλλογος Μελισσοκόμων νομού Λάρισας από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Καλαπούτης επισκέφθηκε τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας Γιώργο Αγάκο και αφού τον ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία που έχουν συζήτησαν τρόπους καλύτερης αστυνόμευσης και αύξησης των ελέγχων των μελισσοκομικών φορτηγών που μεταφέρουν μελισσοσμήνη.

Έτσι αποφασίστηκε στο εξής να ενταθούν οι έλεγχοι προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά για να αποφευχθεί η περιττή ταλαιπωρία και τυχόν άλλες δυσάρεστες καταστάσεις, ενώ ο Σύλλογος καλεί όλα τα μέλη του να μεταφέρουν τα μελισσοσμήνη τους μόνο σε πυροσφραγισμένες κυψέλες και να έχουν πάντα μαζί τους το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο». Επίσης ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Καλαπούτης δηλώνει στην «ΕτΔ» ότι «παρόλο που οι κλοπές που γίνονται δεν αναφέρονταν μέχρι τώρα, καλό είναι εφεξής για κάθε απώλεια μελισσοσμηνών να ενημερώνετε το τοπικό αστυνομικό τμήμα».

Φυσικά στη συνάντηση Αγάκου-Καλαπούτη συζητήθηκε πέρα από τα κρούσματα κλοπής που υπάρχουν και η αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης πώλησης μελιού.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαπούτη «δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται άτομα τα οποία, με την ιδιότητα του μικροπωλητή, προσπαθούν να πουλήσουν μέλι αμφιβόλου ποιότητας εξαπατώντας τους ανυποψίαστους καταναλωτές. Σε κάθε περίπτωση τα άτομα αυτά δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά της δραστηριότητάς τους έγγραφα, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καμία σχέση με τον κλάδο της μελισσοκομίας. Στο καταναλωτικό κοινό συστήνουμε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και προς αποφυγή φαινομένων εξαπάτησης να προμηθεύεται τα προϊόντα αυτά μόνο από καταστήματα, από τις νόμιμες λαϊκές αγορές και από γνωστούς τους μελισσοκόμους.

Ως σύλλογος είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τόσο τους συναδέλφους, όσο και τους καταναλωτές από κάθε κακόβουλη και παράνομη πράξη. Για τον λόγο αυτό θα βρισκόμαστε πάντα σε στενή συνεργασία με τις διωκτικές αρχές».

Και ο πρόεδρος των μελισσοκόμων καταλήγει: Ενθαρρύνουμε δε, κάθε άτομο, που στην αντίληψή του πέφτει οποιαδήποτε παράνομη πράξη που σχετίζεται με τη μελισσοκομία να την καταγγέλλει άμεσα.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass