ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Νέοι ασφαλιστικοί κίνδυνοι στον κανονισμό του ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2017 15:42

Τα προβλήματα που υπάρχουν με την ένταξη των Νέων αγροτών στη νέα προγραμματική περίοδο και το θέμα των καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις στα ΠΣΕΑ απασχόλησαν κυρίως τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης στην ΠΕ Ηλείας με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Γεωργιόπουλο, τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, τους προέδρους των ΤΟΕΒ του νομού και παραγωγικούς φορείς.

Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι η διαβούλευση για την ένταξη και άλλων ασφαλιστικών κινδύνων στον κανονισμό του ΕΛΓΑ έχει ξεκινήσει, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή κάλυψη και δήλωσε: «Στο Υπουργείο γίνονται συσκέψεις για ένα νέο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα έγκαιρης προειδοποίησης και αντιχαλαζικής προστασίας. Έχει έρθει πλέον η ώρα να δούμε σοβαρά το θέμα της πρόληψης, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία της επιστήμης και της τεχνολογίας και σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση για το ύψος της χρηματοδότησης». Για το θέμα της μίσθωσης τόνισε ότι «η έναρξη της διαβούλευσης θα γίνει με το νέο έτος, ώστε να θεσπιστούν νέα κριτήρια μίσθωσης. Προβάδισμα θα έχουν οι νέοι και ντόπιοι κατ΄ επάγγελμα αγρότες και οι Ομάδες Παραγωγών» και ζήτησε να κατατεθούν προτάσεις από όλους τους φορείς.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός επισκέφθηκε το γραφείο ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ κ. Νίκο Φάμελο και τους προέδρους των ΤΟΕΒ του νομού. Ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα του αρδευτικού δικτύου το οποίο είναι παρωχημένο και χρειάζεται εκσυγχρονισμός για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας, καθώς και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί με τα εισαγόμενα προϊόντα. Στη συνέχεια ο Β. Κόκκαλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήρθαμε να ακούσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και προσπαθούμε να τα επιλύσουμε. Είμαι αρωγός στην προσπάθεια για την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου και την οικονομική εξυγίανση του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass