ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΕΘ-HELEXPO

Φεστιβάλ τσίπουρου στη Λάρισα

* Περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν στην τοπική αγορά της Λάρισας χάρη στην Agrothessaly, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo, Κυρ. Ποζρικίδης

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2017 22:13
Από την παράδοση της επιταγής στον Δήμο Λαρισαίων Από την παράδοση της επιταγής στον Δήμο Λαρισαίων

Την επέκταση της συνεργασίας, με νέες εκθεσιακές δράσεις, ανακοίνωσαν χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, κάνοντας απολογισμό της 11ης Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly», που διοργανώθηκε στη Λάρισα το περασμένο φθινόπωρο.

Η συνεργασία των δύο πλευρών, που κρίθηκε επιτυχής, θα επαναληφθεί με την «Agrothessaly» το 2019, αλλά στο μεσοδιάστημα την ερχόμενη άνοιξη, εξετάζεται το ενδεχόμενο διοργάνωσης έκθεσης που θα αφορά στον αγροτοδιατροφικό τομέα, όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παν. Νταής.

Η έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», θα εστιάσει στα αποστάγματα, με αφορμή και τη δυναμική του τσίπουρου της περιοχής και θα διοργανωθεί στα τέλη του ερχόμενου Μαΐου στο Πάρκο του Αλκαζάρ. Οι συζητήσεις για το «φεστιβάλ αποσταγμάτων» στη Λάρισα βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ σήμερα θεωρούνται πρόωρες οι όποιες αναφορές στο πρόγραμμα της διοργάνωσης που θα στοχεύει στον πρωτογενή τομέα.

Τα στελέχη της ΔΕΘ – Helexpo βρέθηκαν χθες στη Λάρισα, όπου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη δημοτική αρχή, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της πρώτης συνεργασίας για την «Agrothessaly», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες κοινές εκθεσιακές δράσεις. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης τόνισε πως η διοργάνωση της «Agrothessaly» συνέβαλε στην αναβάθμιση της Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης.

«Η διοργάνωση» πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης, «αποτέλεσε μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία που αφορά στους φορείς της Λάρισας. Υπήρξε ένα μεγάλο αλλά μελετημένο βήμα που πήγε υπέροχα ξεπερνώντας τις προσδοκίες μας. Αφού κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 40.000 επισκέπτες από 8.000 επισκέπτες στην προηγούμενη διοργάνωση».

Με τον κ. Καλογιάννη να υπογραμμίζει πως «η Agrothessaly έθεσε τη Λάρισα στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας. Η δέσμευσή μας για επένδυση ύψους 500.000 ευρώ που θα μετατρέψει τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης σε κλειστό εκθεσιακό κέντρο, βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα βελτιώσουμε τις υποδομές για τη νέα Agrothessaly που θα γίνει στη Λάρισα τον Φεβρουάριο – Μάρτιο, του 2019».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε αρχικά πως στη διοργάνωση, που έχει πλέον εθνικό ενδιαφέρον, διπλασιάσθηκε ο εκθεσιακός χώρος, τριπλασιάστηκαν οι εκθέτες με τη συμμετοχή και ξένων αντιπροσωπειών ενώ τετραπλασιάστηκαν οι επισκέπτες.

Για να τονίσει ότι «ότι 2 με 2,5 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν στην τοπική αγορά της Λάρισας χάρη στην Agrothessaly που αποτελεί το μικρό “αδερφάκι” της Agrotica». Η έκθεση, πρόσθεσε, «ανέδειξε την προοπτική του Δήμου Λάρισας. Στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των ξένων επισκεπτών, αλλά και να γίνει η Agrothessaly πιστοποιημένο εκθεσιακό γεγονός από την Παγκόσμια Ένωση Εκθέσεων».

 «Συζητούμε πώς θα δημιουργήσουμε και άλλα εκθεσιακά προϊόντα προς όφελος της τοπικής παραγωγής και αγοράς» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην τεχνογνωσία που έδωσε η ΔΕΘ-Helexpo στο χριστουγεννιάτικο «Πάρκο των Ευχών».

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, με αφορμή την Agrothessaly χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία των δύο φορέων προσθέτοντας ότι «στρώθηκε το έδαφος και για άλλες συνεργασίες».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής, σημείωσε πως «η διοργάνωση της Agrothessaly αποτέλεσε ένα μεγάλο επίτευγμα για την πόλη, με τον δήμο να πρωταγωνιστεί ανοίγοντας τον δρόμο τέτοιων δράσεων, δημιουργώντας μόχλευση για τους επαγγελματίες και την αγορά».

Για να προσθέτει επίσης ότι «η επένδυση στη Σκεπαστή Αγορά θα συνδυάσει την Agrothessaly και το Παζάρι της Λάρισας» σημειώνοντας την ανάγκη εξωστρέφειας της τοπικής αγοράς, παραπέμποντας στην πρώτη διοργάνωση που θα γίνει σε ανοιχτό χώρο.

 Εξαιρετική χαρακτήρισε τη διοργάνωση και ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Γιώργος Λαδόπουλος, που άσκησε κριτική για το γεγονός ότι «το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 όπως τονίσθηκε και στις συζητήσεις στο πλαίσιο της Agrothessaly, παρότι τελειώνει το 2017 δεν έχει ξεκινήσει ακόμη».

Ο κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Δημήτρης Βαφείδης, υπογράμμισε τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στη διοργάνωση, ενώ ο διευθυντής του Επιχειρηματικού Κέντρου Θεσσαλίας της Τράπεζας Πειραιώς, Δημ. Ντίνας, τόνισε πως η Τράπεζα θα μετάσχει και στην επόμενη διοργάνωση.

Στην επιτυχία της έκθεσης αναφέρθηκε τέλος και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης από την πλευρά της ΔΕΘ-Helexpo, Βασίλης Σπύρου. Η χθεσινή συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Ποζρικίδη να παραδίδει στον κ. Καλογιάννη, επιταγή ύψους 50.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 40.000 ευρώ απορρέουν από την προγραμματική συμφωνία των δύο πλευρών και 10.000 ευρώ καταβάλλονται από τη ΔΕΘ-Helexpo στον Δήμο Λαρισαίων για την εκμίσθωση των χώρων. Με τον κ. Καλογιάννη να διευκρινίζει πως «στόχος της δημοτικής αρχής είναι τα έσοδα της διοργάνωσης να μεταφράζονται σε όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass