ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος γλυκαίνει την πόλη

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2017 22:40

Κάθε χρόνο, κοντά στα Χριστούγεννα, είναι παράδοση πλέον ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας να φέρνει το τοπικό μέλι στους καταναλωτές μέσα από μια μικρή γιορτινή παρουσίαση, που φέτος θα ’ναι στην πλατεία Νομαρχίας.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας θα γλυκάνει λοιπόν την πόλη από αύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και για μία εβδομάδα, ενώ προγραμματίζει κι άλλες δράσεις. Για παράδειγμα τη Δευτέρα και την Τρίτη κινητή μονάδα Αιμοδοσίας θα βρίσκεται στον χώρο της Έκθεσης για την αιμοδοσία, που στόχο θα έχει τη δημιουργία Τράπεζας αίματος.

Έτσι και φέτος οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα είδη μελιού που παράγονται τοπικά, να μάθουν για τα οφέλη του μελιού στην υγεία και να γευτούν παραδοσιακά γλυκίσματα με μέλι. Όπως είναι γνωστό στον νομό Λάρισας παράγονται τουλάχιστον 7 αμιγή μέλια (ακακία, παλιούρι, καστανιά, βελανιδιά, βαμβάκι, πολύκομπο και μικρή ποσότητα πεύκου στην Ελασσόνα) αλλά εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πολυανθικά μέλια του Ολύμπου και του Κισσάβου, που αποτυπώνουν την τοπική χλωρίδα βοτάνων κι η έρευνα δείχνει πως έχουν εξαιρετικά ωφέλιμες ιδιότητες πέρα από τη γεύση και το άρωμά τους. Όμως μαζί με το μέλι θα υπάρχουν και τα άλλα υπέροχα προϊόντα της μέλισσας: το κερί, η γύρη, ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη αλλά και ρακόμελα, κεραλοιφές και πολλά ακόμη προϊόντα.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος καλεί όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν τα μελισσοκομικά περίπτερα, να δοκιμάσουν τα προϊόντα της μέλισσας, ενώ συμβουλεύει να τρώμε μέλι καθημερινά, γιατί είναι υγιεινό.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass