ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μαρσάρουν τις μηχανές των τρακτέρ

* Ανακοίνωση Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 15:30

Με περιοδείες στα χωριά συνεχίζουν τα στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων να προθερμαίνουν το κλίμα, ενόψει των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων με ανακοίνωσή της προσδιορίζει ως «πρώτο σταθμό τις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου σε όλη την χώρα, όπου οι αγρότες θα συναντηθούν με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, προβάλλοντας επίσης τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουν αποφασιστεί».

Στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των Αγροτικών Συλλόγων αναφέρθηκε η διοίκηση της ΕΟΑΣΝΛ στη χθεσινή ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο. (φωτ.).

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «μαζικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν ήδη στα Φάρσαλα και τη Νίκαια με διεξοδικό διάλογο για τα μέτρα αλλά και τις διεκδικήσεις μας. Στα Φάρσαλα στη σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων αποφασίστηκε να διοργανωθεί συλλαλητήριο από την Ομοσπονδία με τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία των Φαρσάλων την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί. Ο Αγροτικός Σύλλογος Νίκαιας στη σύσκεψη που πραγματοποίησε αποφάσισε από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να βγουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και ανάλογα θα αποφασίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Οι συσκέψεις συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες:

Σήμερα Πέμπτη 11/1 στις 7 μ.μ. στην Τερψιθέα στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Παρασκευή 12/1 στις 6.30 μ.μ. στον Τύρναβο στο Εμμανουήλειο.

Κυριακή 14/1 στις 11 το πρωί στον Κυπάρισσο στο καφενείο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ.

Δευτέρα 15/1 στις 9 το βράδυ στην Τσαριτσάνη.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Από την πλευρά της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση ακόμη ένα αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα μέτρα που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα αλλά και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε σπίτια, χωράφια, στάνες και ό,τι άλλο περιουσιακό στοιχείο. Το Πολυνομοσχέδιο αφορά στους αγρότες και κτηνοτρόφους αφού από 21/2/2018 οι πλειστηριασμοί θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά ώστε να εμποδίσουν τις αντιστάσεις και επεκτείνονται και για χρέη σε Εφορίες και Ασφαλιστικά ταμεία. Σχεδόν οι μισοί αγρότες και κτηνοτρόφοι χρωστάνε ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) και έτσι πάνω από το κεφάλι τους θα κρέμεται ως Δαμόκλειο σπάθη ο εκφοβισμός της κατάσχεσης. Το Πολυνομοσχέδιο προβλέπει επίσης μειώσεις στα επιδόματα τέκνων που επιπλέον αφορά χιλιάδες αγροτικές οικογένειες. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δήθεν «ανάπτυξη» χαρατσώνει ακόμη περισσότερο τα λαϊκά και αγροτικά νοικοκυριά όπως γίνεται με το Πολυνομοσχέδιο αλλά και τον Προϋπολογισμό. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ κατά 2% ενώ πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές θα θεωρούνται ως εισόδημα για το οποίο θα φορολογούμαστε για φέτος στο 85% των εισφορών και από του χρόνου στο 100%. Αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κατά 200 εκατ. ευρώ που πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ 12 ευρώ/στρέμμα. Βρισκόμαστε σε περίοδο οργανωτικών συσκέψεων με στόχο την αγωνιστική απάντηση της μικρομεσαίας αγροτιάς σε αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass