ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΕΙΟ»

Eτοιμοι για τα μπλόκα οι αγρότες του Τυρνάβου

* Τα τρακτέρ βγαίνουν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2018 22:07

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες του Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής διεκδικώντας την επίλυση των αιτημάτων τους. Αρχή λοιπόν την επόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, από τον Αγροτικό Σύλλογο Τυρνάβου.
Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου. Βασικά θέματα της σύσκεψης ήταν τα αγροτικά προβλήματα και η λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Όπως αποφασίστηκε οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους όπως είναι η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί. Χθες στο «Εμμανουήλειο» οι αγρότες δήλωσαν έτοιμοι να συμμετάσχουν σε ό,τι αποφασιστεί από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καθώς επίσης να δώσουν δυναμική παρουσία σε εκδηλώσεις όπου και αν γίνουν αυτές.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΟΝΑΣΛ κ. Ρίζος Μαρούδας και o αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου κ. Γιάννης Γκανάς.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Μιλώντας αρχικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής αναφερόμενος στα αιτήματα των αγροτών της περιοχής αναφέρθηκε στα παρακάτω:
-Την αποζημίωση των αγροτικών προϊόντων από το εμπάργκο στη Ρωσία.
- Κατάργηση του φόρου στο κρασί.
-Να αποσυρθούν τα σχέδια για αύξηση φορολογίας στο τσίπουρο.
-Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
-Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
 - Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας.
-Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ.
- ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
-Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).
 Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσοι κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
-Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
- Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε αγρότες.
 Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, καθώς και την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
-Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων.
-Να μην επιστραφούν οι αποζημιώσεις («πακέτο Χατζηγάκη»).
-Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass