ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

"Παρών" από τα Φάρσαλα

* Κάλεσμα Μαρούδα για κοινούς αγώνες αγροτών και κτηνοτρόφων

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2018 22:35

Ξεκίνησαν χθες από τα Φάρσαλα τα αγροτικά συλλαλητήρια προκειμένου ο αγροτικός κόσμος να διεκδικήσει τα αιτήματα τα οποία είναι συγκεκριμένα και αφορούν στην επιβίωσή του.

Το συλλαλητήριο των Φαρσάλων έγινε στην πλατεία Δημαρχείου, ήταν μικρότερο σε συμμετοχή αγροτών από άλλες κινητοποιήσεις, ενώ αγρότες με 30 περίπου τρακτέρ έκαναν συμβολική κατάληψη του κέντρου της πόλης, όση ώρα διήρκησαν οι ομιλίες. Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από την ΕΟΑΣΝΛ με κύριο ομιλητή τον πρόεδρό της κ. Ρίζο Μαρούδα, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατωχωρίου κ. Σωκράτης Αλειφτήρας και ο αγρότης κ. Κων/νος Γκουντρουμάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο Μαρούδα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις και να ενεργοποιηθούν ώστε τα μπλόκα να έχουν μαζική και δυναμική συμμετοχή. "Τα προβλήματα των αγροτών είναι μεγάλα και πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση γιατί τα χωριά μας πλέον έχουν ερημοποιηθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και συγκεκριμένα:

- Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των χαμηλών τιμών παραγωγού και η εκμετάλλευση από τους εμποροβιομηχάνους.

- Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομηχάνους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια, έργα υποδομής κ.λπ.

- Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

- Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

- Αναγνώριση των ζημιών στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν όλοι που έχουν εκκρεμότητες στο 100% της ζημιάς χωρίς καθυστερήσεις.

- Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο" συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ κ.λπ.

- Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014-2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις / ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

Τέλος, ο κ. Ρίζος Μαρούδας ανέφερε ότι αύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. συλλαλητήριο στην πλατεία του Τυρνάβου, ενώ ευχαρίστησε το Α.Τ. Φαρσάλων για τη συνεργασία προκειμένου να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα το συλλαλητήριο στα Φάρσαλα.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΟΑΣΝΛ συμμετείχαν αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι της περιοχής, εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΛΑΕ και φορείς της πόλης.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass