Θετικά αποτελέσματα από πρόγραμμα πιστοποίησης βάμβακος

* Από τη Σπ. Ανδριώτης- Εκκοκκιστήρια Βάμβακος - NOVACERT

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2018 17:40

Στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού βαμβακιού η εταιρία Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε. σε συνεργασία με τη Γ. και Π. Εκκοκκιστήρια Βάμβακος Α.Ε. και την NOVACERT ΕΠΕ εφάρμοσε το Ιδιωτικό Πρωτόκολλο Βάμβακος «FiberPro2», χρησιμοποιώντας ποικιλίες Deltapine τις οποίες διατηρεί, σποροπαράγει και διανέμει στην ελληνική αγορά.

Προ ημερών ανακοινώθηκαν τα θετικά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα τα Εκκοκκιστήρια Βάμβακος Α.Ε., αναγνωρίζοντας τα θετικά αποτελέσματα της όλης προσπάθειας απέδωσε στους παραγωγούς την υπεραξία που δημιουργήθηκε για το έτος 2017. Από την πλευρά της η Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε, μετά την επιτυχή έκβαση του FiberPro2, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα την επόμενη καλλιεργητική περίοδο σε μεγαλύτερη κλίμακα, σε περισσότερες περιοχές και με καινούριες συνεργασίες.

Το FiberPro2 εφαρμόστηκε στην ευρύτερη περιοχή των νομών Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας. Οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί του FiberPro2 είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουνε ανάμεσα στις DP 332-DP 396-DP 377 ποικιλίες βάμβακος ανάλογα με τις ανάγκες των 5500 στρεμμάτων που καλλιεργήθηκαν συνολικά. Η επιλογή-ενημέρωση και εκπαίδευση των παραγωγών ξεκίνησε από την NOVACERT και τη Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε. πριν τη σπορά και συνεχίστηκε σε όλα τα στάδια της καλλιεργητικής περιόδου, δίνοντας έμφαση στην ορθή γεωργική πρακτική. Ο φορέας TÜVHELLAS(TÜVNORD) πιστοποίησε την ορθή εφαρμογή του πρωτοκόλλου FiberPro2 από όλα τα συμβαλλόμενα μέλη. Οι παραγωγοί έλαβαν πιστοποίηση και κατά AGRO 2-1 και AGRO 2-2 που τους βοηθάει στα τρέχοντα προγράμματα βελτίωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass