ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

«Αμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες»

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2018 16:50

Τον διευθυντή του τοπικού καταστήματος του ΕΛΓΑ Μ. Λιόντο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Ι. Κουκούτση και Ι. Πινάκα και τον πρώην αντιδήμαρχο Χ. Χατζούλη.

Ο δήμαρχος αρχικά ευχαρίστησε τον διευθυντή για την άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους και στη συνέχεια έθεσε το ζήτημα που αφορά στις καθυστερήσεις για τις εκτιμήσεις των ζημιών και κατά συνέπεια στις καθυστερήσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων προς τους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από φυσικά φαινόμενα.

Ο κ. Λιόντος, τόνισε ότι βασική αιτία του προβλήματος είναι η υποστελέχωση του καταστήματος και ότι το υπάρχον προσωπικό καταβάλει προσπάθειες να αντιμετωπίσει τον μεγάλο όγκο εργασίας, σε μια περιοχή κατ’ εξοχήν αγροτική με ποικίλο αριθμό καλλιεργειών. Διαβεβαίωσε όμως τον δήμαρχο ότι η καταβολή των αποζημιώσεων για τις περσινές καταστροφές, σε καλλιέργειες στα όρια του Δήμου Κιλελέρ, θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Στη συνέχεια συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που σχετίζεται με τις εκτιμήσεις που αφορούν στις ζημιές των ελαιόδεντρων. Ο διευθυντής του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι ο ΔΑΟΚ απέστειλε τις σχετικές καταστάσεις που πιστοποιούν ότι το ποσοστό της ζημίας στα ελαιόδεντρα υπερβαίνει το 30% γεγονός που επιτρέπει την άμεση εκτίμηση τους από συνεργεία του ΕΛΓΑ. Ο Θ. Νασιακόπουλος εξέφρασε τη θέση ότι το ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό και πρέπει να μειωθεί γιατί υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν, λόγω του ποσοστού, που πολλοί αγρότες δεν αποζημιώθηκαν παρ’ ότι οι καλλιέργειές τους είχαν υποστεί ζημιές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass