Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Fake news ή fake κυβερνητικές υποσχέσεις;

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 16:43

«Η δήλωση του υπουργού όχι μόνο δεν συνιστά «fake news», αντίθετα αποτελεί πλήρη ομολογία των fake κυβερνητικών υποσχέσεων προς τον αγροτικό κόσμο για κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί και στήριξη των αμπελουργών» δηλώνει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Μπαργιώτας με αφορμή τον θόρυβο που ξέσπασε για τις δηλώσεις του κ. Αποστόλου στον Τύρναβο για τη φορολόγηση του τσίπουρου.

Όπως αναφέρει ο Λαρισαίος βουλευτής σε γραπτή δήλωσή του «κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Τύρναβο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε πρόθυμος να αντικαταστήσει τον φόρο στο εμφιαλωμένο κρασί με ένα νέο, υψηλότερο φόρο στο εμφιαλωμένο τσίπουρο. Εξέδωσα ανακοίνωσα τονίζοντας πως η κίνηση αυτή αποτελεί ταφόπλακα για το επάγγελμα των αμπελουργών. Εάν αυξηθεί ο φόρος στο χύμα τσίπουρο, μόνο στον Τύρναβο θα εγκαταλειφθούν πάνω από 12.000 στρέμματα με αμπέλια και πάνω από 200.000 στρέμματα σε όλη τη χώρα. Σήμερα, το βράσιμο στο τσίπουρο κρατά στο επάγγελμα του αμπελουργού μικροκαλλιεργητές και στηρίζει πάνω από 25.000 οικογένειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας διέψευσε την τοποθέτηση του υπουργού ως «fake news» και με εγκάλεσε ότι βιάστηκα να ζητήσω «τον λόγο από την κυβέρνηση!». Παραθέτω αυτολεξεί το απόσπασμα της δήλωσης του υπουργού: «Είναι δική μου εντύπωση πως σε μια πρώτη κίνηση που θα συνοδεύει τη διακίνηση του τσίπουρου εκτός του τόπου παραγωγής με στοιχεία φορολογικά, δηλαδή με τυποποιημένη διαδικασία, εάν συνοδευτεί και από την αύξηση του φόρου από τα 57 λεπτά να πάμε, δική μου άποψη είναι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση στα 6 ευρώ το λίτρο, τότε λοιπόν θα μπορέσουμε και να βάλουμε τάξη στο τσίπουρο και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε πολύ περισσότερα έσοδα από πλευράς του δημοσίου από τον φόρο του τσίπουρου σε σχέση με τα έσοδα που έχουμε πάρει από τη φορολόγηση του κρασιού».

Για τους γνωρίζοντες ελληνικά, η δήλωση του υπουργού όχι μόνο δεν συνιστά «fake news», αντίθετα αποτελεί πλήρη ομολογία των fake κυβερνητικών υποσχέσεων προς τον αγροτικό κόσμο για κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί και στήριξη των αμπελουργών. «Fake news» ήταν και ο φόρος στο κρασί, μέχρι που έγινε αληθινός βρόχος για τους μικρούς παραγωγούς από την κυβέρνηση. Αλήθεια, τελικά θα ανακληθεί ο φόρος στο κρασί και πότε;» καταλήγει ο κ. Μπαργιώτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass