ΣΕ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση κοπαδιών

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 15:52
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας έκανε γνωστό ότι μετά από επανειλημμένες επαφές του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Λαδόπουλου με το ΥΠ.Α.Α.Τ. και τη διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., για να λυθεί το θέμα των μετακινήσεων των κοπαδιών προς τις θερινές βοσκές και προκειμένου αυτές να πραγματοποιηθούν ομαλά και όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

Επιτρέπεται η μετακίνηση των ζώων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, σε θερινούς βοσκοτόπους όταν ισχύουν οι προϋποθέσεις:

1. Σε επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων, τις οποίες κατέχει νομίμως ο υπεύθυνος της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα κατανομή.

2. Σε μη επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων, για τις οποίες ο υπεύθυνος της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης θα προσκομίσει στο Τμήμα Κτηνιατρικής των ΔΑΟΚ, σχετική μίσθωση με ιδιώτη ιδιοκτήτη βοσκοτόπου ή με τον Δήμο ή με την Περιφέρεια, στα όρια των οποίων βρίσκεται η ανωτέρω μη επιλέξιμη έκταση βοσκοτόπου. Εάν δεν υπάρχει η μίσθωση μπορεί να προσκομίσει σχετική βεβαίωση από την αρμόδια ΔΑΟΚ, ότι διαθέτει στην περιοχή του θερινού βοσκοτόπου σταβλικές εγκαταστάσεις ή να προσκομίσει αντίγραφο της δήλωσης Ο.Σ.Δ..Ε., στην οποία να φαίνονται οι θερινές σταβλικές εγκαταστάσεις αυτού.

3. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να συντάσσεται από τον κτηνοτρόφο υπεύθυνη δήλωση, στην οποία να βεβαιώνεται ότι τα ζώα του θα ευρίσκονται για τους θερινούς μήνες στις σταβλικές εγκαταστάσεις όπως έχουν εγγραφεί στο σύστημα Ο.Σ.Δ.Ε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass