«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΑ

Μπαμ …ηκούσθη;

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2018 22:02

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει μεταξύ των παραγωγών της Ανάβρας, που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν το μεσημέρι της Πέμπτης από χαλαζόπτωση, το αν λειτούργησαν ή όχι τα αντιχαλαζικά κανόνια της περιοχής ώστε να αποτρέψουν την εκδήλωση του φαινομένου.

Πολλά τα τηλέφωνα στην «Ε» χθες ανθρώπων οργισμένων που διαμαρτύρονταν για τα όσα λέει η πολιτική προϊσταμένη του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς, Χριστίνα Γιαννουλέα, η οποία υποστηρίζει πως τα κανόνια λειτούργησαν από τις 11:20 το πρωί ως τις 6:20 το απόγευμα σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα παρ’ όλες τις αναφορές της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης ότι δεν υπήρχαν χαλαζοφόρα σύννεφα.

Από την πλευρά τους οι αγρότες, που είδαν την παραγωγή να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά και οι οποίοι όπως λένε θέλουν να πιστεύουν τα αυτιά τους και κανέναν άλλο, επιμένουν πως στην Ανάβρα δεν ακούστηκαν να χτυπούν κανόνια, παρά μόνο μία φορά το πρωί μετά τις 11 και μία το μεσημέρι λίγο μετά τη χαλαζόπτωση.

Χαρακτηριστικά είναι αυτά που υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος του χωριού και παραγωγός που επλήγη έντονα, Δημήτρης Γκασγκάνης. Μας είπε, λοιπόν: «Στις 11:20 όντως ακούστηκαν για λίγο τα κανόνια και όχι όλα. Αμέσως μετά σταμάτησαν και φυσικά δεν ισχύουν τα περί λειτουργίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ένα λειτούργησε, ένα τέταρτο μετά τη χαλαζόπτωση στην Ανάβρα, την ώρα που σταματούσε το χαλάζι. Να σημειώσω δε, ότι η Ανάβρα είναι η πιο θωρακισμένη και περικυκλωμένη με κανόνια από όλα τα χωριά του Δήμου μας. Δεν ξέρω και δεν ξέρουμε κανείς μας γιατί δεν λειτούργησαν, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Ζητάμε από τη κ. Γιαννουλέα να μας δώσει στοιχεία επίσημα, αν υπάρχουν, που να αποδεικνύουν τις ώρες ρίψης. Ζητάμε να μας πει πόσες ρίψεις έγιναν. Ζητάμε την επίσημη ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για να δούμε αν όντως έλεγε πως δεν υπήρχαν πάνω από την περιοχή μας χαλαζοφόρα νέφη. Ζητάμε να μας πουν τον χρόνο επανεκκίνησης των κανονιών, αλλά και πόσα και ποια κανόνια εποπτεύει ο Δήμος, γιατί ξέρουμε ότι κάποια τα λειτουργούν ιδιώτες».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass