ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ»

Προϊόντα από τη γη των Τεμπών

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2018 22:14

Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η παρουσία του Δήμου Τεμπών στη μεγάλη έκθεση η οποία γίνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά με τον τίτλο «Ελλάδος Γεύση», στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, στην Αθήνα.

Ο Δήμος Τεμπών συμμετείχε στην έκθεση μέσα στο περίπτερο της ΠΕΔ Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως και τις 13 Μαΐου. Εκεί, συγκέντρωσε και πρόβαλε στους επισκέπτες της τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό των περιοχών της χώρας έχοντας ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, τις ομορφιές της και τα δρώμενα, βοηθώντας στην οικονομική τους ανάπτυξη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλες τις γωνιές της Ελλάδος.

Στο περίπτερο του Δήμου Τεμπών ο επισκέπτης μπορούσε να ενημερωθεί για τα αγροτικά προϊόντα που παράγει η περιοχή του Δήμου, καθώς και για την τουριστική προβολή του Δήμου, να ταξιδέψει στις πανέμορφες παραλίες με τις γαλάζιες σημαίες, τα ορεινά χωριά του Δήμου, την κοιλάδα των Τεμπών και τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, καθώς και για τον θρησκευτικό τουρισμό.

 Την έκθεση του Δήμου Τεμπών εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Λάμπρος Ζάρρας, το μέλος της τουριστικής επιτροπής κ. Στέλλα Κωσταρέλου και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αμπελακίων κ. Αναστασία Σερέτη (φωτ.).

Κατά την επίσκεψη του στην έκθεση στο περίπτερο του Δήμου ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΠΕΔ Θεσσαλίας, τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Κωτσό, τον διευθυντή κ. Δημήτρη Τσούμα για την συμμετοχή του Δήμου Τεμπών στην έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις».

 Επίσης ο κ. Κολλάτος επισήμανε ότι: «Βασικός μας πυλώνας ανάπτυξης είναι ο πρωτογενής τομέας που χρειάζεται στήριξη, ενίσχυση, προβολή και διαρκή ανταγωνιστικότητα. Με τη δημιουργία βασικών υποδομών και με συντονισμένες ενέργειες αναδεικνύουμε τα αγροτικά προϊόντα του Δήμου μας (αμύγδαλο, καρπούζι, κάστανο, ακτινίδιο, ελιές –λάδι, κρασί –τσίπουρο, πατάτες κ.ά.).

Αυτές τις ημέρες με την παρουσία μας στην έκθεση, μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουμε τους επισκέπτες για τον Δήμο Τεμπών.

Ενα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας είναι η ύπαρξη της Κοιλάδας των Τεμπών, φορτισμένη ιστορικά, αρχαιολογικά, μυθολογικά και θρησκευτικά όπου μέχρι και τις μέρες μας μέσα από μια διαδρομή αιώνων συνεχίζει να αποτελεί μία κοιτίδα πολιτισμού.

Το όραμά μας αποσκοπεί στην ανάδειξη του πλούτου και της αξίας της Κοιλάδας να την καταστήσει από τόπο διέλευσης σε τόπο προορισμού.

Οι γαλάζιες παραλίες του Δήμου μας, ένας συνδυασμός βουνού και θάλασσας αποτελούν έναν υπέροχο προορισμό για κάθε επισκέπτη».

Κλείνοντας ο κ. Κολλάτος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει γι’ άλλη μια φορά την ΠΕΔ Θεσσαλίας καθώς και την τουριστική επιτροπή του Δήμου Τεμπών για την υπέροχη δουλειά τους.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass